KLANKBEELD / MUZIEKDOCU'S EN -FILMS

KLANKBEELD / MUZIEKDOCU'S EN -FILMS

Voor liefhebbers van muziek, film en vooral de combinatie van beide! Het stond in de sterren geschreven dat de Antwerpse stadsbioscoop Cartoon’s met haar intussen legendarische muzikale jaren ’90-verleden en Trix als het muziekcentrum van Antwerpen ooit samen een mooie liefdesbaby zouden produceren.

Onder het gezamenlijke project Klankbeeld programmeren we vanaf maart 2022 in onderling overleg de interessantste documentaires en films 'waar muziek in zit' in het aanbod van Cartoon's en Lumière Antwerpen.

/ Over Lumière Antwerpen

Cinema Lumière is de stadsbioscoop in het FOMU – Fotomuseum Antwerpen die eind 2019 haar deuren opende. In twee zalen kan u dagelijks terecht voor een kwalitatief en gevarieerd filmaanbod waarbij de focus ligt op hedendaagse films maar er ook voldoende aandacht is voor klassiekers en restauraties, thematische vertoningen en kinder- en familiefilms.

Centraal gelegen op het Antwerpse Zuid is het ook de ideale plaats om voor of na de film iets te gaan drinken of eten. Dat kan in het gebouw dankzij FOMU café of u gaat op ontdekking in de vele gezellige cafés en restaurants in de omgeving.

Cinema Lumière – Antwerpen
– stadsbioscoop in het FOMU
Lakenstraat 14
2000 Antwerpen

/ Over Cartoon’s

Cinema Cartoon’s is al sinds 1978 een gevestigde waarde in het Antwerpse stadsleven. Ondanks Antwerpens reputatie als bruisende filmstad was de Cartoon’s de laatste jaren de enige plaats waar de filmliefhebber nog in een gezellige, authentieke sfeer aan zijn trekken kwam. Toen op 24 september 2013 de bioscoop failliet werd verklaard, kwamen al snel vele reacties en oproepen tot reddingsacties om dit pareltje met rijke geschiedenis niet verloren te laten gaan. De Lumière Groep zette zijn schouders onder dit project en nam de Cartoon’s over. Lumière wil de Cartoon’s verderzetten in de vertrouwde spirit, maar een flinke investering was absoluut nodig om dit Antwerps instituut in een nieuw jasje te steken.

Cinema Cartoon’s wil zich profileren als stadsbioscoop en kiest voor een gevarieerde filmkeuze die alle leeftijden kan bekoren. Van verdiepende documentaires, bekroonde speelfilms, moderne klassiekers en kleine publieksfilms tot onconventionele genrefilms. Een programma per maand zorgt ervoor dat u goed op voorhand over de aankomende films en speeluren op de hoogte bent.