WE ARE OPEN / Festival & films

WE ARE OPEN / Festival & films

Jaarlijks organiseren we het Belgisch showcase festival We Are Open. In 2022 stond de teller op dertien edities die er mee voor gezorgd hebben dat ons uitverkocht-bordje stilaan aan vervanging toe is. Gedurende enkele avonden maken we in een dol februari-weekend gebruik van al de ruimtes die we in Trix hebben om te focussen op al het geweldige muzikale talent dat in ons land rondloopt. In elke hoek van Trix staat wel een band te spelen.

Zowel gevestigde namen met nieuw werk, maar vooral ook veel nieuw ontluikend talent komt aan bod. Hiermee presenteren we de bezoeker elk jaar opnieuw dé staalkaart van wat er in de lokale muziekscene leeft.

De afgelopen jaren konden bezoekers zo live genieten van acts als Zwangere Guy, blackwave., Bazart, Klakmatrak, David Numwami, BRNS, Ikraaan, Brutus, Tessa Dixon, TheColorGrey, Delv!s, Compact Disk Dummies en zo veel meer. 

WE ARE OPEN 2021, de filmtrilogie!

In 2021 was er voor het eerst sinds lang geen fysieke editie van We Are Open in Trix (dank u, Corona). Maar een jaar de focus niet op het geweldige muziekland België leggen, was nooit een optie. Daarom transformeerden we in samenwerking met Sabam For Culture, Vlaanderen en de Stad Antwerpen één festival in drie films.

In het cinematic universe van We Are Open kruisen muziek en cinema elkaars pad en een filmtrilogie was geboren: 'Lost In Terror', 'An Uncut Nightmere By The Sea' en 'Translation Park'. Lander & Adriaan, Miss Angel, Doodseskader, YellowStraps, Teen Creeps, Aili x Transistorcake, Vermin Twins, Judith Kiddo en Joeri Chipsvingers lijken wel gevangen in een surrealistische trip.

Charlotte De Cort en Tobi Jonson bogen zich over de regie en maakten hun gekste ideeën waar. De films zijn binnenkort te bekijken via weareopen.be. Stay tuned!