Amongster

Soms zoek je naar woorden om te duiden, terwijl je net best je ogen sluit om te luisteren. Amongster neemt ons mee in zijn spannende zoektocht zonder voorafgaande bestemming. In de pers werd de sound al eens geschetst als 'ergens tussen rasp en haardvuur'. Ook op het debuutalbum zullen de songs niet in de gebruikelijke muzikale hokjes te plaatsen zijn, maar zich veelal bevinden langs de rafelranden van de indie en electronica. Verwacht intieme popliedjes gecombineerd met warme electronica en dansbare melancholie waarin de tegendraadse ritmiek en de melodie de boventoon voeren. Laat je meevoeren door de dromerige zanglijnen, gedragen door het doorleefdestemgeluid van de frontman. Teacher' is de eerste single van het debuutalbum, dat na de zomer zal verschijnen en bijgezet kan worden in de rijke muziekcatalogus van Gent.

Thomas Oosterlynck, de man die schuilgaat achter Amongster, schrijft zijn songs in kluizenaarschap, veilig opgeborgen zonder ooit het daglicht te zien. De schrijfsels die een publiek ambiëren deelt hij met een muzikale zielsverwant en collega-songsmid, Jasper Maekelberg. Zijn rol en functie zijn breed; naast producer, componist en gitarist is Jasper een vriend en onmisbare schakel in het ontwikkelingsproces van ruwe demo's tot volwassen composities. Op deze manier is er de afgelopen maanden gewerkt aan het debuutalbum, dat straks een weg naar het podium zal zoeken. Live is Amongster een viermansformatie, waarbij het kwartet niet schuwt om de liedjes een extra dimensie te geven in dynamiek en experiment.

Amongster komt niet geheel uit het niets; in 2014 werd de band gekozen als winnaar van De Nieuwe Lichting waardoor ze reeds speelden op Pukkelpop. Daarna volgde in 2015 een EP waarvan de tracks 'Bright Life', 'Leo' en 'Salrow' de playlisten van StuBru en Radio1 bereikten. Daarnaast speelde hij op diverse festivals en deelde hij podia met onder andere Perfume Genius, Blaudzun en Editors.

Website / Facebook

Amongster speelt op vrijdag 10 februari op We Are Open.
Bestel tickets