Glints

Glints is het project van J.M. Lemmens, een muzikant met veel liefde voor oprechte muziek en voor taal. Aan de vele zomers die hij doorbracht bij zijn neefjes op een steenworp van Londen hield hij een Engels accent over dat quasi Cockney is. Dat combineert hij met elementen uit hiphop, elektronische muziek en pop tot een minimalistisch geheel. 

In 2015 verscheen de eerste EP met daarop de tracks 'Sirens' en 'Dread'. Daarmee tourde hij door België, Nederland en Duitsland en deelde het podium met onder meer Jamie XX, Everything Everything, Years & Years en Bazar. Hij won ook een Red Bull Elektropedia Award als 'Most Promising Artist'. 

"Live waren we alvast getuige van twee absolute wereldsongs. 'Divalent Diction' klonk live zowaar nog méér episch en omineus dan op de EP, terwijl de debuutsingle 'Dread' een hartverkillende coup pleegde op hiphop, weemoedige poëzie en atmosferische elektropop. Daarbij liet frontman Jan Maarschalk Lemmens zich trouwens ook voorstaan op een ogenschijnlijk vlekkeloos Brits accent. Afwisselend klonk hij als het buitenaardse bastaardneefje van Mike Skinner, Kate Tempest en Jack Allsop. Zijn stijl van rappen neigde bij momenten dan weer naar die van een jonge A$AP Rocky."  - De Morgen

 Facebook

Glints speelt op vrijdag 10 februari op We Are Open.
Bestel tickets