Borokov Borokov

19u50 - 20u20 (Trix Café)

Borokov Borokov is de hersenvrucht van Arne Omloop (Bed Rugs), Boris Van den Eynden (Laat Maar, CUNTST), Noah Melis (Shy Dog, Pascale Deweze) en Yorgos Tsakiridis (King Dick, The Hickey Underworld). De vier beleefden samen hun pubertijd in de welvarende Noorderkempen en begonnen omstreeks 2004 muziek te maken in de schaduw van het Wijnegem Shopping Center. In 2017 legden ze de laatste hand aan hun debuutalbum 'Eerlijk Delen' en de plaat werd uitgebracht door het Antwerpse Rotkat Records.

In tegenstelling tot wat de groepsnaam – een cocktail van slechts twee identieke ingrediënten – doet vermoeden, is de nedertronische muziek van Borokov Borokov een mix van uiteenlopende genres zoals Hi-NRG, punk, global pop, hardcore, lounge music en kleinkunst. Een dergelijk gevarieerd assortiment roept waarschijnlijk niet toevallig de onbestemde sensatie van een winkelcentrum-trip op. BB is in die zin exemplarisch verenigingslid van een vroeg-eenentwintigste-eeuwse ambivalente gevoelsbeweging. Een lidmaatschap dat bovendien ook tekstueel wordt uitgedragen: “Dansende Mensen” en/of “Dansen de Mensen?”.

"Het Antwerpse viertal vlecht een leger synthesizers aan mekaar en schrijft hits die ‘Roltrappen en Vorkliften’ en ‘Had Ik Maar Wat Meer Vakantie’ heten. Die songtitels alleen zouden u moeten kunnen overtuigen." - Elmo Lê van (De Morgen)

Soundcloud / Facebook