Steak Number Eight

In november liet Steak Number Eight haar derde album op de wereld los. KOSMOKOMA werd een bom van een postmetal-plaat, gemixt door David Bottrill (Tool/King Crimson/Muse). Live ontwikkelde de band zich de afgelopen jaren tot een geoliede machine. Sinds hun overwinning in Humo's Rock Rally van 2008 stonden ze ondermeer op Graspop Metal Meeting, Pukkelpop, Ghost Fest (UK) en Paaspop (NL) en speelden ze in het voorprogramma van DeftonesThe Dillinger Escape PlanProng en Alice Cooper. Hun album release show in een uitverkochte AB-Box werd dan ook op laaiende recensies onthaalt.  

"‘Innovatie’ is een woord dat we doorgaans bewaren voor nieuwbouwkeukens, maar Steak Number Eight weet er op ‘Kosmokoma’ ook wel weg mee. U herkent hen aan het fijne donkere lijntje." - Humo***

"Steak Number Eight om die reden gewoon sludge metal noemen, zou kort door de bocht zijn. Dit is een van de interessantste, experimentele metalbands van het moment. Zo fris, melodisch en meedogenloos hard tegelijk klinken: il faut le faire." - Enola (8/10) 

Website / Facebook