Oude vrienden ♡

Doorheen de jaren heeft Trix al heel wat vrienden over de vloer gehad die we nooit gaan vergeten. 

Het was fijn om zo veel verschillende artiesten een plekje te kunnen geven en te steunen tijdens hun reis door de wonderlijke muziekwereld.  Bedankt, vrienden <3

Benieuwd wie bij ons verbleef? Neem hieronder een kijkje in ons vriendenboekje en leer ze kennen. 

2006

Monza, Star Club West

2008

Tim Vanhamel, Sukilove, STIJN

2009

Mintzkov, A Brand, The Hickey Underworld

2010

General Mindy, Triggerfinger, Creature With The Atom Brain

2011

CJ Bolland, The Hickey Underworld, The Seatsniffers, Internationals

2012

BLIKSEM, Diablo Blvd, Mauro, Dóttir Slonza

2013

Psycho 44, School Is Cool, Flying Horseman, Blackie & The Oohoos

2014

Bed Rugs, Black Casette, YAWNS, Shun Club

2015

YAWNS, Black Cassette, Your Highness, Bed Rugs

2016

Tin Fingers, Inne Eysermans / Amatorski, Adriaan de Roover / Oaktree

2017

High Hi, Toxic Shock, TheColorGrey, School is Cool

2018

Newmoon, Catbug, Alfredo Bravo Ebner, Hi Hawaii

2019

Willem Ardui / blackwave., Moonboat, Jaguar Jaguar, Equal Idiots, Collective Conscience, Faces On Tv

2020

Amina, Rare Akuma, KRANKk, Glints, Corrupted / Youniss, Collective Conscience, Fortress, Female Takeover, TheColorGrey, Jaouad, Shaka Shams

2021 abrahamblue, Use Knife, Tsar B, Rabba, Morane, Miss Angel, Polar Youth, Psychonaut

2022

AKB, BLUAI, Glasshelder, ILA, Liesa Van der Aa, Kleine Crack & Slagter, Martha Da'Ro, Meltheads, Monomono, Porcelain ID, Spacebabymadcha, Wallyn

2023

Piffy, Simon, fantom, LũpḁGangGang, Lil Alia, Jazz Sanusi, Deadbeat Larry, OVERLAST

2023

BLU SAMU

Portugal, Brussel, een flirt met Antwerpen,… Blu Samu leefde reeds vele levens. Evenveel dichter als urbane samurai vertelt Blu Samu verhalen in een intuïtieve mix van hiphop en soul. Met haar hese stem brengt ze haar liefde voor woord. 

Facebook  Instagram  Spotify

2022

AKB

AkB (Angel king Boss) zat vanaf de prille leeftijd van 4 jaar in instellingen en werd daardoor lang bestempeld als uitschot.Tijdens deze periode ontdekt hij zijn liefde voor muziek en in 2018 bracht hij zijn eerste plaat uit. Muziek is het enige dat hem op het rechte pad houdt. Zo brengt hij op 1 jaar tijd drie projecten uit met meer als 17 singles. Tijdens zijn residentie werkte AkB zijn album af en experimenteert hij met verschillende audiovisuele media. 

Instagram - Facebook - Spotify

BLUAI

De eerste Belgische band die 's lands meest prestigieuze muziekwedstrijden alledrie (!) won in één jaar tijd: De Nieuwe Lichting, Sound Track én Humo's Rock Rally. Wat begon als het intieme slaapkamerproject van Catherine Smet (stem, gitaar), groeide al snel uit tot een volwaardige band. Tijdens hun residentie werkte BLUAI aan het perfectioneren van hun nummers voor opnames voor een eerste EP Junkyard en repeteren ze voor tal van komende shows. 

Facebook - Instagram - Spotify

GLASSHELDER

Vier vrienden ontmoeten elkaar tijdens hun jonge jaren aan de Kunsthumaniora in Brussel. Inmiddels studeren ze samen Jazz aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en vormen ze GLASSHELDER. In hun muziek proberen ze de culturele mix van de grootstad te weerspiegelen. 

Tijdens hun residentie in Trix zullen ze aan hun debuut EP werken en zich intens voorbereiden op de vele liveshows die in het verschiet liggen.

Facebook - Instagram - VI.BE

ILA

ILA is singer-songwriter Ilayda Cicek, Cas Kinnaer en Sam Smeets. Met haar muziek, gekenmerkt door een uniekstemgeluid en vergezeld met een gitaar, brengt ILA rauwe emoties die meer dan eens de grilligheid van het leven blootleggen. Na een intense zomer, gaat ILA als resident in Trix in schrijfmodus. In Trix duikt de band voornamelijk de studio in voor demo's en preproductie van nieuw werk.

Facebook - Instagram - Spotify

Kleine Crack

Evil, boos, kwaad, niet prettig en onaardig. Het duo Kleine Crack & Slagter komen uit de anna (Antwerpen) en zitten bij het Nederlandse label Burning Fik (Faberyayo & Abel). Zelf zijn ze bezig met het collectief VHS. En representeren zij alles wat met donker en duister te maken heeft. Als resident in Trix proberen ze de kwaliteit van hun werk naar boven te halen en te werken aan nieuwe projecten die hun klaarstomen voor een veelbelovende zomer van 2023.

Facebook - Instagram - Spotify

Liesa Van der Aa

Liesa Van der Aa (violiste, zangeres, componiste, producer, actrice, theater - en filmmaakster) is één van de meest veelzijdige Belgische kunstenaars van dit moment. Easy Alice, haar laatste project van eigen hand, is een plaat en ook een film, een verhaal en ook een fragment, complex en tegelijkertijd relevant hedendaags: easy access - of toch niet.

Niels Broos, Dries Laheye, Lander Gyselinck, Elisabeth De Loore, David Williamson en Baloji Tshiani drukten hun artistieke stempel mee op dit verhaal.

Als resident in Trix, komt Liesa in Trix verder werken aan haar aankomende album(s), opnames/overdubs doen, repeteren voor live shows met band. 

Facebook - Instagram - Spotify

Martha Da'Ro

Martha Da'ro is een genre-blending artiest. Ze is zowel zangeres als actrice. Nadat ze gezegend was met een eerste project onder de naam Soul'Art, neemt de multi-getalenteerde Brusselse artiest het heft in eigen handen en brengt ze onder eigen naam haar debuut-EP 'Cheap Wine and Paris' uit - een mix van dromerige pop met hiphop, waarbij ze Engels met Frans mengt en haar muziek brengt met een breekbare maar grenzeloze emotie. Tijdens haar residentie werkt Martha samen met KRANKk en andere producers aan haar debuutplaat.

Facebook - Instagram - Spotify

Meltheads

Met het vierkoppige Meltheads is het op de met alcohol ingesmeerde garagerockpodia steeds fijn vertoeven, gekenmerkt door livesets die harder aankomen dan het brood van de Aldi en een laissez faire attitude die ver tot buiten de Schelde reikt. Meltheads zijn laureaten van Sound Track. Tijdens hun residentie in Trix werken ze aan hun debuutplaat.

Facebook - Instagram - Spotify

Monomono

MONOMONO is een elektronisch muziekduo, dat donkere post-electro maakt en verenigt weelderige klanken met experimentele vox, viool, synths en elektronische beats. Tijdens hun Trix residentie werkt MONOMONO samen met kunstenaars en muzikanten. Begin 2022 nodigen ze Phil Max Schöll uit om samen een audiovisuele show te creëren. Later duikt MONOMONO de studio in om aan nieuw materiaal te werken en collabs aan te gaan met verschillende muzikanten.

Facebook - Instagram - Spotify

Porcelain ID

Porcelain ID is de Rwandese Hubert Tuyishime (23) die zich verplaatst tussen poëtische en idiosyncratische zang. Een stijl gekenmerkt door spanningen tussen interpersoonlijke details en semantiek. Een benadering tot schrijven dat voortvloeit uit hun achtergrond in beeldende kunsten, gecombineerd met een vroege voorliefde voor zelf opnemen. Porcelain ID was een van de winnaars van de Antwerpse finale van Sound Track. Tijdens hun residentie in Trix werkt Porcelain ID aan een full length project

Facebook - Instagram - Spotify

Spacebabymadcha

De stevige, infectieuze beats en de dromerige, excentrieke stem van SPACEBABYMADCHA (aka SBM) maken van hun nu al een icoon binnen de Belgische hiphop-scene. Combineer dat met hun onklopbare flow en de power die die uitstraalt. Geloof ons, je krijgt hun niet meer uit je hoofd. Met songs als 'RUN' en 'Woke Up In A Dream' kan je dat alleen maar bekrachtigen.  Binnenkort komt de nieuwe EP CYCLES.

Als resident in trix gaat SPACEBABYMADCHA vooral aan de liveset werken, repeteren en uiteraard nieuwe muziek opnemen in de studio, waar die schrijfsessies zal houden met verschillende producers. 

Facebook - Instagram - Spotify

Wallyn

WALLYN = een dansende muziekband. Een queer utopie. Een gender release partyTijdens hun residentie in Trix werkt Jan Wallyn samen met choreografen Betty Mansion en Malik Zaryaty en een horde dansers aan een eerste performance.

Instagram - Spotify

2021

abrahamblue

De Antwerpse abrahamblue lekte de demo's die hij in een begeleidingscentrum voor jongeren maakte op Soundcloud, en plots ging de bal aan het rollen.Hij werd opgepikt door de Soulection crew uit LA en zijn Soundcloud-kanaal ontplofte. In Trix experimenteerde hij aan zijn volgende projecten en sleutelde hij aan zijn liveshow.


Spotify - Facebook - Instagram

Miss Angel

Van slam poetry shows in Antwerpen naar een propvolle weide op Rock Werchter. Tracks als 'Ghetto Superstar', 'Money Making Mami' and 'All Of The Shmoke' maakten van Angel al snel een nieuwe Lil 'Kim of Left Eye Lisa. In Trix bracht ze heel wat tijd door in onze studio. Ze werkte er aan een consistente workflow om zo op regelmatige basis een track te kunnen uitbrengen. Angela experimenteerde daarnaast regelmatig met dans in haar liveshows. Met Trix als uitvalsbasis had ze alvast de ideale repetitieruimte ter beschikking!


Spotify - Facebook - Instagram

Morane

Morane is een singer-songwriter uit Antwerpen met Afrikaanse roots. Nadat ze afstudeerde aan De Kunsthumaniora besloot ze haar passie voor muziek op de eerste plaats te zetten. Haar sound is een mix van jazz, neo-soul, hiphop en R&B. In Trix kwam ze verder experimenteren en werken aan nieuw materiaal!


Spotify - Facebook - Instagram

Polar Youth

Elisabeth Verstraete, alias Polar Youth, is een uitmuntend talent. Producer, beatmaker of multi-instrumentalist, ze is het allemaal! Ondanks haar Red Bull Elektropedia Award voor 'most promising artist' en heel wat lovende vermeldingen van onder meer Vice en Complex heeft deze autodidactische producer een nooit aflatende drang naar meer. In Trix maakte zij optimaal gebruik van onze Kelder, werkend aan gloednieuw materiaal.


Spotify - Facebook - Instagram

Psychonaut

Psychonaut is het driekoppige ‘Goddelijke Monster’ uit Mechelen dat 70's helden als Led Zeppelin en Pink Floyd verzoent met de sound van Amenra en Tool. Dat zijn stuk voor stuk straffe livebands, dus het zal niet verbazen dat ook Psychonaut serieus van jetje geeft op een podium. In Trix werkten ze aan hun tweede album.


Spotify - Facebook - Instagram

Rabba

Rabbi Kinkella, alias Rabba, ken je misschien van Afroblood. Als bezieler van dit project rond afrocultuur probeert Rabba verschillende culturen bij elkaar te brengen, met succesvolle edities in ccBe en het OLT Rivierenhof. In Trix werkte hij aan zijn muziekproject en repeteerde hij met zijn liveband The Kingz


Facebook - Instagram

Tsar B

Als Tsar B groeide Justine Bourgeus in sneltempo uit tot een van de spannendste Belgische popartiesten. Met volle overtuiging eigende ze zich een sound toe die speelt met futuristische, donkere r&b en de viool waar ze al van kinds af aan verknocht is. Haar muziek werd al snel opgepikt door internationale media zoals The Fader, Noisey en BBC Radio 1, en in eigen land werkte ze samen met Sylvie Kreusch en Mauro Pawlowski. In Trix maakte Justine tijd vrij om haar strings project - waarmee ze vorig jaar al enkele try-outs deed - uit te bouwen tot een XL-versie.


Spotify - Facebook - Instagram

Use Knife

Use Knife is het alter ego van Stef Heeren en Kwinten Mordijck, die daarnaast ook het mooie weer maken bij Kiss The Anus Of A Black Cat. Op hun debuut-EP ‘Tropentarn’ lassen ze postpunk, experimentele pop en newer new beat aan elkaar. In de zomer van 2020 ontmoetten Stef en Kwinten de Iraakse muzikant Saif Al-Qaissy tijdens audities voor een nieuwe dansvoorstelling van Seppe Baeyens en Ultima Vez. Wat later kwam de band in contact met Antwerps-Irakees beeldend kunstenaar Hussein Shikha. Hij voorziet Use Knife van visuals tijdens de live show.

Samen met Saif en Hussein diepten Stef en Kwinten de samenwerking verder uit en bereidden ze een toekomstige release en liveset voor in Trix.

Spotify - Facebook - Instagram

2020

Rare Akuma

Belgians do it better! Rare Akuma, aka Shyheim Newell, is een gewone Antwerpse jongen wiens instrumentals zomaar eventjes door $uicideboy$ werden opgepikt. Zijn residentie begon met een knaller van een clubnacht ‘Rare Akuma presents Hellraiser phase 2’. Verder focuste hij zich op het opnemen van zijn nieuwe album.

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter

KRANKk

Het is je vergeven als je denkt dat KRANKk uit Engeland komt. Met hun mix van grimey baslijnen, Burial-geïnspireerde sferen en future garage beats klinken ze alsof ze zijn gebrouwen in een Londense lock-off, maar ze komen uit het wondermooie Antwerpen. Als artists in residence werkten de heren aan ‘Revelland’, een multi-sensorische immersive liveshow.

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter - Webite

Glints

Glints is het project van Jan Maarschalk Lemmens, een muzikant met veel liefde voor oprechte muziek en taal. In Trix heeft Glints samen met Faisal gewerkt aan nieuw werk, single ‘Some Time Alone’ is daar een mooi voorbeeld van. Fun fact: door alle zomers die hij doorbracht bij zijn neefjes op een steenworp van Londen hield hij een Engels accent over dat quasi Cockney is.

Spotify - Facebook - Instagram

Corrupted/Youniss

De Youniss-sound kan het best omschreven worden als een postmodernistisch schilderij. Het canvas is elektronica en de kleuren komen uit de hiphop, soul en experimentele invloeden. Youniss begon zijn residentie bij ons nog met de naam Corrupted. In de eerste plaats ging hij werken aan een nieuwe liveshow voor We Are Open en aan nieuwe muziek. Samen met de naamsverandering naar Youniss, bracht hij zijn debuutalbum ‘Youniss’ uit!

SpotifyFacebook - Instagram - Twitter

Fortress

Het Belgisch-Nederlandse synthpop trio Fortress maakt donkere, sferische elektronica, gedragen door de stem van Hanne Torfs, u wellicht bekend als toetseniste van School is Cool. Hoewel we onze clubdeuren niet vaak konden openen, gaf de groep een corona-proof dakconcert tijdens het Antwerpse 'DAKkan festival 2020'! Later dat jaar brachten ze single 'Need Your Love' uit.

Spotify - Facebook - Instagram

Female Takeover

Female Takeover is een artistiek en multidisciplinair collectief van jonge getalenteerde vrouwen die samen hun krachten bundelen. Zomer 2020 was de zomer dat ze aan hun najaarsshow werkten. Het collectief werkt themagebonden en focust telkens op een maatschappelijk gegeven dat ze via dans, muziek, woord en zang naar voren brengen.

Facebook - Instagram - Website

TheColorGrey

De Antwerpenaar TheColorGrey bracht debuutplaat REBELATION uit in 2017, een resultaat van zijn eerdere residentie in 2017. Hij kreeg maar niet genoeg van onze repetitiekoten, dus trok hij zomer 2020 voor een tweede keer in om zich voor te bereiden op de liveshows van zijn laatste plaat ‘OVERCOME’.

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter

Jaouad

De multidisciplinaire Jaouad is theatermaker, LGBT-activist en vooral artiest. Jaouad’s missie is om mensen te verbinden via kunst en dialoog. In Trix werkte hij als resident ook hard aan zijn eerste album Messias. Dat deed ie samen met multi-instrumentalist, producer en componist Aiko Devriendt. Het werd een soulvol album vol pop, R&B en gospel. Je kan Jaouad ook vinden als host van onze podcast De Ochenddienst.

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter - Website

Shaka Shams

Shaka Shams is een 20-jarige rapper/poëet uit Antwerpen. Vanaf zijn elfde begon hij zich bezig te houden met alles dat te maken heeft met hip hop: van old/new tot subgenres als hip house, tram en boom-bap. Zijn EP ‘Elements: Crystal Clear’ toont aan hoe veelzijdige de jonge rapper is. Inspiratie voor zijn teksten haalt hij van de straat, maar evengoed uit films en anime. Shaka neemt je mee op een sonische reis in zijn wereld zonder grenzen.

Spotify - Facebook - Instagram

2019

Willem Ardui / blackwave.

Producer-zanger Willem Ardui, de helft van blackwave., heeft heel wat  knappe singles achter de rug, zoals 'Beziel Me' & ‘Meander’. Verwacht hier geen groovy hiphop, maar wel melancholische Nederlandstalige fluisterpop. Als artist In residence focuste hij zich op zijn soloproject, maar ook voor de opnames van blackwave.

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter

Moonboat

MOONBOAT is de band rond singer-songwriter Michaël Lamiroy (van oa. Tin Fingers en School is Cool). Als artist in residence focuste MOONBOAT zich verder op hun liveshow, het debuut-album en een live-sessie in de Trix-studio. MOONBOAT zoekt naar een eigen universum waar zachte folk, elektronica, tribale percussie en invloeden uit de techno elkaar vinden.

Spotify - Facebook - Instagram

Jaguar Jaguar

Hun verhaal begon op reis in Empuria, Spanje met de zuidelijke zon als aanzetter en inspiratiebron. Het resultaat? Melodieuze en meeslepende nummers met een speels karakter. Catchy vocals die inspelen op groovy drums, vervolledigd door dromerige synths en gitaargeluiden. In Trix gingen de heren zich voornamelijk focussen op hun liveshows en de opname van hun videoclip.

Spotify - Facebook - Instagram - Website

Equal Idiots

Voor de ultieme grave rockmuziek moet je bij Equal Idiots zijn, dé garagerockband van België. De groep bestaat Thibault Christiaensen (zang en gitaar) en Pieter Bruurs (drums). Eind 2019 kwam de band naar buiten met een gloednieuw album. Juni dat jaar verscheen alvast de voorloper ervan, waar ze in Trix zich volop op konden voorbereiden!

Spotify - Facebook - Instagram - Website

Collective Conscience

Sander (synths) en Wannes (bas) spelen al heel hun leven samen met Bram Vanhove (drum). Samen ontwikkelde ze een nieuwe mix tussen hip hop, groove en elektronische muziek. In Trix werkten ze aan hun eerste full album met features van o.a. K1D, Dvtch Norris, Emma Bale en blackwave. Daarnaast werkten de heren hard aan hun liveshow, om zich zo helemaal klaar te stomen voor 2020.

Spotify - Facebook - Instagram

Faces On Tv

Jasper Maekelberg van Faces on TV kan alles. Niet enkel was hij één van de drijvende krachten achter Warhaus, als producer of mixer werkte hij ook mee aan zowat alle interessante Belgische releases van de laatste jaren: Balthazar, Bazart, J. Bernardt, Sylvie Kreusch, u zegt het maar. Zomer 2020 maakte Jasper deel uit van 'Sound Gaze' een project van Trix een het FOMU en speelde hij een geweldige liveversie van 'Time After Time' in KELDERSESSIE. 

Spotify - Facebook - Instagram  - Twitter - Website

2018

Newmoon

Newmoon is een Antwerpse/Sint-Niklaase shoegazeband die enerzijds de mosterd haalt in de indie- en shoegazescenes uit de jaren ‘80 en ‘90, maar anderzijds ook niet vies is van staalharde drone à la Sunn O))). Het resultaat is verslavend. Luister maar naar hun recentste album ‘Give Me Pain’, waarop de band de melodieuzere en dromerigere weg inslaat en nog steeds inslaat als een bom.


Spotify - Facebook - Instagram - Twitter - Website

Catbug

Catbug is de moniker van Paulien Rondou. In 2018 werkte ze Paulien tijdens haar residentie haar eerste album ‘Universe’ uit, een plaat waar ze ons meesleept in haar eigen universum. De singer-songwriter uit Antwerpen won in november 2017 de finale van De Zes

Spotify - Facebook - Instagram

Alfredo Bravo Ebner

Alfredo Bravo is afkomstig uit Santiago, Chili waar hij in bands begon te drummen in 1996. In 2002 verhuisde hij naar Antwerpen en sindsdien maakt hij deel uit van verschillende bands waaronder Flying Horseman, Blackie & The Oohoos, Lagüna, Slumberland, Mariachi Reloaded, Capsule en Moonboat. Tijdens zijn residentie in 2018 focuste hij zich vooral op zijn bands Lagüna en Moonboat.

Spotify - Facebook - Instagram

Hi Hawaii

Hi Hawaii is het Brusselse Fizzpopexplosion-duo van Jens Bouttery en Lennart Heyndels - vroeger ‘Geroezemoes’. Tijdens hun residentie bij Trix, heeft het duo zich vooral gefocust op de preproductie van hun debuutalbum 'The List'! De kern van Hi Hawaii draait om catchy popsongs en drum-bass-synth-sing-a-longs, met daaromheen een hoop aan ongebreidelde improvisatie en wilde solo's.

Spotify - Facebook - Instagram - Website

2017

High Hi

De Belgische alternatieve popband High Hi speelt sinds 2014 een mix van eighties indiemuziek met een hedendaagse twist. De Leuvenaren weten goed waar ze mee bezig zijn, het succesvol combineren van new wave, poprock en shoegaze, kan niet zo maar iedereen. Na een enorm succesvolle tour door Vlaanderen en Nederland, focuste de band zich als Artist In Residence in Trix op het schrijven van nieuw materiaal. Het resultaat? Een bangelijke plaat ‘Hindrance’!

Spotify - Facebook Instagram - Website

Toxic Shock

De vijf trashers (DK, Wotte, Wally, White en PC) van Toxic Shock veroveren al stormenderhand de Vaderlandse metalscene met vakkundige afbraakwerken van diverse club- en festivalpodia. ‘Twentylastcentury’, hun album van 2017, is geproduceerd geweest door niemand minder dan Flemming Rasmussen (Metallica). De release vond plaats, jawel hier in Trix!

Spotify - Facebook - Instagram - Website

TheColorGrey

Prachtige, hortende beats, melancholische-jazzy texturen, soulvolle vibes en een rapflow om u tegen te zeggen! TheColorGrey heeft zijn residentie goed benut. Om te zeggen dat hij heeft gezwoegd in onze repeitieruimtes is een understatement! In mei 2017 kwam hij naar buiten met zijn debuutalbum ‘Rebelation’, gevolgd door EP ‘In Between Places’. Die gespendeerde tijd in het repetitiehok in Trix levert duidelijk resultaat op!

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter - Website

School is Cool

De bende van  School is Cool brengt indiemuziek in de vorm van energetische drums, eighties synths, apocalyptische teksten en groteske barokrefreinen. De band vertoefde zich in 2013 in onze repetitieruimtes om te werken aan het tweede plaat ‘Nature Fear’. De voorstelling van dit album kon uiteraard nergens anders afspelen dan in ons eigen clubje!

Spotify - Facebook Instagram - Twitter - Website

2016

Tin Fingers

In 2016 werd alternatieve popband Tin Fingers door Johannes Genard (School is Cool) nog bekroond tot de winnaar van het muziekconcours ‘De Zes’ en werd daarmee in 2016 artist in residence in Trix. Tijdens hun verblijf heeft het vijftal hier bij ons gewerkt aan hun EP ‘No Hero’, eentje om te draaien om je dag net dát beetje dromeriger te maken…  

Spotify - Facebook - Instagram - Website

Inne Eysermans / Amatorski

Muzikante Inne Eysermans richtte tijdens haar studies Muziekproductie aan het Conservatrium van Gent de popgroep Amatorksi op. De band heeft een melancholische sound met een enorm verhalende stijl. Inne heeft voor We Are Open 2016 een bangelijke installatie uitgewerkt samen met Adriaan de Rover, dat alle ruimtes verbond om zo een nieuwe omgeving te creëren met live-geluid.      

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter - Website

Adriaan de Roover / Oaktree

Adriaan de Roover, alias Oaktree, brengt betoverende electronische muziek. De beats brengen je naar verre oorden. Korrelige soundscapes vloeien in elkaar over met afwisselende breakbeats. Als resident heeft Adriaan meegeholpen aan een installatie voor We Are Open 2016, samen met Inne Eysermans (Amatorski).

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter - Website

2015

Black Cassette

Black Cassette is het eenmansproject van Sjoerd Bruil, gitarist van het fijne Sukilove. Bruil heeft in Black Cassette een ritmesectie om zich heen die er mag zijn: Pascal Deweze (Sukilove, ex-Metal Molly) op bas en Jeroen Stevens (I Love Sarah, I Hate Camera, Lais) op drums. De muziek van Black Cassette bevat invloeden uit de blues, vuilnisbakkenrock, gospel en tranentrekkers.

Spotify - Facebook - Twitter - Website

Your Highness

De Antwerpse sludge/stonerband Your Highness is een livemonster dat niets of niemand ontziet. Klaar om platgewalst te worden? Your Highness at your service! In 2014 hield de groep een bangelijke Trix Roof Rodeo, een terrasshow waar heel de Singel nog steeds over praat!

Spotify - Facebook - Instagram - Website

2014

Bed Rugs

Een hedendaagse sound met een gezonde sixtiesfeel, voilà dat is Bed Rugs. Met die formule zwoegde de indierockband heel 2014 lang in onze repetitiekoten. Het resultaat van al dat gezwoeg was het nieuwe album 'Cycle'. Dit gloednieuwe meesterwerk werd voorgesteld in een onvergetelijke clubshow!

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter - Website

YAWNS

De kempenaars van YAWNS wouden sychedelische sixtiespop brengen. Hun songs zaten toen al knap in elkaar en hun sound was ook al. Voor een band die nog geen jaar bestaat, vinden we dat bijzonder straf. Dit is talent dat de kans moet krijgen om zich verder te ontwikkelen. Daarom boden we hen voor 2014 een residencie aan in TRIX. Eerste resultaat is de knappe debuutsingle 'I Want To Go Where Nobody Knows My Name'.

Spotify

Shun Club

Shun Club is de beloftevolle nieuwe band rond frontman Johan Verckist (General Mindy, Expats), met verder nog Hans De Prins (Broken Glass Heroes, Expats), Tijl Piryns (You Raskal You), Lennart Janssen (Statue) en Dries Debie in de gelederen. Hun uitstekende, catchy en vaak melancholische songs refereren aan werk van o.a. Blur en Beck.

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter

2013

Psycho 44

Heerlijke stonerrock met een stoffig laagje eroverheen, dat omschrijft treffend de muziek van Psycho 44. Inspiratie halen ze o.a. bij DFA 1979, Barkmarket, QOTSA, Kaiser Forte en Team America. Hun recenste album UNREALITY I is dé perfecte mix van al het voorgaande, met net genoeg snuifjes garage! Laat die opvolger UNREALITY II maar snel volgen nu!
Spotify - Facebook - Instagram - Twitter

School is Cool

De bende van  School is Cool brengt indiemuziek in de vorm van energetische drums, eighties synths, apocalyptische teksten en groteske barokrefreinen. De band vertoefde zich in 2013 in onze repetitieruimtes om te werken aan het tweede plaat ‘Nature Fear’. De voorstelling van dit album kon uiteraard nergens anders afspelen dan in ons eigen clubje!

Spotify - Facebook Instagram - Twitter - Website

Flying Horseman

Flying Horseman is de band rond singer-songwriter Bert Dockx.  Denk dreigende post-folk en donkere blues, met de emotionele diepgang en zielkervende sfeerschepping. Tijdens hun verblijf in 2013 zwoegde de Horseman aan het derde album ‘City Same City’. Eind 2013 stelden Bert en zijn disciplen de nieuwe plaat voor tijdens eens bangelijke club-show!

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter

Blackie & the Oohoos

De zusjes Loesje en Martha Maieu bezingen geheime liefdesdromen, vluchtige verlangens en tijdloze emoties.  De groep heeft een heel eigen unieke sound. Live slagen ze er in om een eigen sfeer op te bouwen die eigenzinnig experimenteel overkomt maar de toeschouwer meteen ook mee neemt naar een wereld vol fantasie.

Spotify - Facebook - Instagram

2012

BLIKSEM

Antwerpse metaltrots BLIKSEM brengt ons thrash / heavy metal die terug doet denken aan een tijd waarin bands niet bezig waren de gitaren zo laag mogelijk te stemmen. Redelijk oldschool metal dus. In 2012 zocht de band een plek om een eerste album te maken, die vast uitvalsbasis vonden ze in Trix! Na een jaartje was ie dan, hun waanzinnig debuutalbum ‘Face The Evil’.

Spotify - Facebook

Diablo Boulevard

Diablo Blvd was een Belgische heavymetalband met Alex Agnew als stichter en frontman. In eer van hun de release van hun derde album, organiseerde de dark groove rockers zelf een festival: Diablo Fest I. De eerste optreden ervan namen nergens ander plaats dan hier bij ons!

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter

Mauro

Mauro Pawlowski, of kort Mauro, is iemand die we gerust rock royalty kunnen noemen. In 2011 organiseerde hij ‘Mauroworld’; één spectaculaire concertavond met zes van Mauro’s muziek gedaantes. Zijn residentie in 2012 werd benut voor de tweede editie van Mauroworld, maar met maar liefst 10 van zijn muzikale gedaantes!

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter

Dóttir Slonza

Dóttir Slonza is de korte term voor Izja Rutten (Kuskessarma). Tijdens haar residentie kreeg ze de kans om haar debuutalbum ‘Nurse You’ voor te stellen tijdens een geweldige barshow! Dóttir Slonza kroop met een orgel, een klokkenspel, een ukelele, een kapotte gitaar, een blokfluit... het podium op. Het resultaat klinkt beregoed, een weleensware guilty pleasure!

Facebook

2011

CJ Bolland

CJ Bolland ademt synthesizermuziek, terwijl dansmuziek door zijn aderen stroomt.  Een dikke 20 jaar en tientallen albums en EP’s verder, bezit Bolland zijn eigen label “Mole Records” en haalt hij maar liefst meer dan 120 000 maandelijkse luisteraars op Spotify.

Spotify - Facebook - Instagram

The Hickey Underworld

Melodieuze rock met serieuze weerhaken en een van de meest rauwe, soulvolle stemmen around. In 2011 vertoefde de groep zich voor een tweede keer in ons muziekhuisje voor de release van hun tweede album 'I'm under the house, I'm Dying' dat ze hebben gebracht tijdens een fantastische barshow!

Spotify - Facebook

The Seatsniffers

The Seatsniffers is een Antwerpse rockband gestart door enkele ex-bandleden van de Dizzy Dave Band. In 2011 organiseerde de band een gratis luistersessie in onze bar! De rock die The Seatsniffers maakt, is een melange van R&B, soul, gut -bucket blues en ska met een toets punk-rock energy. De groep brengt vooral eigen muziek uit, maar is zeker niet afgeschrikt van covers.

Spotify

Internationals

Internationals is intussen een vertrouwde naam op de Belgische podia. Trix werd in 2011 de geboorteplaats van plaat 'Mousetrap'. Dit meesterwerk van een album hebben ze dan ook exclusief voorgesteld nergens anders dan in onze eigen club! Soulvol vintage geluid, doorweven met invloeden van afro, calypso, reggae en jazz.

Spotify

2010

General Mindy

Bij General Mindy moet je zijn voor de perfecte mix van rock en blues. De band was jaren lang kind aan huis en kwam regelmatig bij ons over de vloer. Trix speelde een enorm grote rol in de carrière van de groep. Bij ons was waar het allemaal begon, van repeteren tot het brengen van hun eerste liedjes voor publiek.

Spotify - Facebook 

Triggerfinger

Dichter bij de metaalverwerkende nijverheid kan rock’n’ roll niet geraken. In 2010 focuste de groep op de verovering van de buurlanden en stond de opname van hun en nieuwe cd ‘'All this Dancin’ Around’ gepland. En waar verbleven de heren in 2010? Natuurlijk in Trix! Een jaar lang mochten ze zich in Trix vertoeven en sleutelden ze in ruil aan ons programma.

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter - Website

Creature With The Atom Brain

Creature with the Atom Brain is een Belgische alternatieve rockgroep die ontstond uit 4 leden: Aldo Struyf (Millionaire) op de toetsen, drummer Michael Lawrence, bassist Jan Wygers en gitarist Michiel Van Cleuvenbergen. De band maakte trad op tijdens Mauroworld en Roky Erickson.

Spotify - Facebook - Twitter

2009

Mintzkov

In 2009 resideerde de Lierse rockband ze een jaar lang in TRIX om te werken aan een nieuwe plaat ‘Rising Sun, Setting Sun’, een plaat die ze samen met producer Jagz Kooner (Primal Scream, Kasabian) opnamen. Een eerste voorsmaakje van de plaats gaven ze tijdens de 2009 editie van We Are Open.

Spotify - Facebook - Instagram - Twitter - Website

A Brand