Workshop Axoloti
-
Kelder

Workshop Axoloti

Deze workshop is helaas afgelast.

Trix neemt de beslissing om alle concerten al minstens tot en met 31 maart niet te laten plaatsvinden n.a.v. COVID-19. Ook deze workshop gaat daarom niet door en wordt verplaatst. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor het begrip.

We nemen de komende dagen persoonlijk contact op met iedereen die een ticket kocht voor deze workshop met verdere informatie.

Meer info vind je hier.

--

Andrew Claes zal twee workshops verzorgen om je wegwijs te maken in de wondere wereld van het microcontroller-platform voor muzikanten bij uitstek: Axoloti.

Axoloti is een kleine, programmeerbare muziekcomputer made in Belgium. Het platform ondersteunt een visuele programmeeromgeving waarop je op een modulaire manier (zonder code te schrijven) uitgebreide muziektoepassingen kan creëren waaronder synthesizers, effectapparaten, MIDI-processors en allerhande controllers.

Denk MAX/MSP of Reaktor in een doosje in de vorm van een Arduino voor muzikanten en DIY-ers.

In de eerste workshop wordt het intrigerende beest uitgebreid voorgesteld met voorbeelden uit de praktijk. Geen voorkennis is vereist, maar wat basiskennis over synthesizers en een klein mondje vakjargon zijn uiteraard wel wenselijk om het meeste uit deze lessen te halen.

Andrew loodst je door de installatieprocedure op je eigen laptop (Windows en Mac*) en samen bouwen we stap voor stap een polyfone subtractieve synth, die werkt zonder computer!

Aan het einde van deze eerste workshop kan je naar huis gaan met een Axoloti aan een licht verminderd tarief.

Als inleiding voor de tweede workshop zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden van de zogenaamde 'GPIO' aansluitingen op de Axoloti voor het maken van een eigen midi-controller.

Daarna gaan we verder met het ontdekken van de patcher en overlopen we alle stappen voor het bouwen van een basic sampler.

Ook hier worden alle stappen samen doorlopen, van het voorbereiden van samples in de gratis audio-editor Audacity, tot het werken met de verschillende geheugen-capaciteiten van de Axoloti (SDRAM, SRAM en microSD-card).

Aan het einde van de workshop integreren we de nieuwe kennis in onze polyfone synth van de eerste workshop.

 

Als alles goed gaat ga je naar huis met een capabele digitale polysynth met sampling en/of wavetable mogelijkheden.

 

Wat heb je nodig?
- Laptop met USB-aansluiting (Windows/Mac*/Ubuntu**).
- Hoofdtelefoon met mini-jack aansluiting.

optioneel: Midi-controller, microSD kaart, card reader.

* De laatste OSX-versie 'Catalina' 10.15 van 7 oktober 2019 wordt (nog) niet ondersteund.
** voorgestelde versie: Ubuntu Linux 14.04 LTS

PRAKTISCH

Wanneer?
Op 5 en 12 maart van 19u30 tot 22u30

Voor wie?
Iedereen met een minimumleeftijd is 15 jaar.

Lesgever?
Andrew Claes (Stuff, Internal Sun, BRZZVLL, ...)

Prijs?
€ 60