Divided / Endlingr

Divided / Endlingr

Belgische double bill van donker, teder en dreunend geluid.

TIJDSCHEMA
/ 19u30: deuren open
/ 20u15 - 21u00: Endlingr
/ 21u30 - 22u30: Divided

Voor fans van

Whores / Huracan / Ronker

Divided

Divided is een Belgische band die een verfrissende combinatie van post metal, post rock en hardcore brengt. Het viertal, bestaande uit Pepijn Vandaele (zang/drums), Jelle Rouquart (gitaar), Torre Maertens (gitaar) en Staf Walschap (bas), speelt sinds 2018 samen en heeft een debuut-EP uitgebracht getiteld ‘Riser’ (Dunk! Records).

Ter ondersteuning van de release speelde Divided over heel België, inclusief het voorprogramma van o.a. Brutus, Stake en Wiegedood. Later dat jaar volgde een tour door Europa samen met de Amerikaanse band Shy, Low. Momenteel werken ze samen met Gilles Demolder (Oathbreaker, Wiegedood, Siem Reap) aan hun eerste album, dat in de eerste helft van 2024 uitkomt.

Lees meer

Endlingr

Endlingr maakt instrumentale en psychedelische postrock die je met energieke climaxen doorheen de kamer slingert! Hun EP ‘From the Molten Vaults’ kwam in 2020 binnen als een sloophamer op een kussen, hard en luid, maar subtiel en rustgevend tegelijk. Zware mystieke drums wisselen af met met ritmische gitaarlijnen.

Met het eerder dit jaar verschenen album 'Tra' doen ze daar nog wat schepjes bovenop. Written In Music: "Als we From the Moulton Vaults als EP blijven zien is Tra een albumdebuut als geen ander. Endlingr heeft op het album, met de tevens uit Gent afkomstige, producer Koen Gisen een machtig breed geluid gevonden waarin het zeer fijn vertoeven is. Tra is een overweldigende en geweldige plaat."

Lees meer