Froukje
/ Philine

Froukje

Aanstekelijke pop van een van de nieuwe beloften van de Nederland.

TIJDSCHEMA
/ 19u30: deuren open
/ 20u15 - 20u45: Philine
/ 21u15 - 22u30: Froukje
/ 22u30 - ... u... : Schuld & Boete B2B Viva los DJ's (afterparty @ Trix Café)

Voor fans van

Merol, Roosbeef, S10, Eefje De Visser

Froukje

Ze is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single gaat meteen viraal. Vanaf dan is de Rotterdamse Froukje niet meer te stoppen. 

In mei 2020 verschijnt haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’, die net als ‘Groter Dan Ik’ raakt aan relevante existentiële thema’s en bol staat van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook een scherpschietend en vakkundig talent voor melodie. Ze tekent bij Top Notch, brengt haar EP Licht en Donker uit, maakt een remix van de titeltrack met onze ex-Resident Willem Ardui (blackwave.), laat Faberyayo mee schrijven, gaat nog een keer viral op TikTok en verkoopt concert na concert moeiteloos uit. 

Haar aanstekelijke pop laat dus niemand onberoerd. Hoog tijd om haar naar Trix te halen. 

Lees meer

Philine

Met haar heldere zang en eerlijke verhalen trekt Philine al snel je aandacht. De 22-jarige zangeres uit Rotterdam opende al voor artiesten als Froukje en Maaike Ouboter, werd gekozen als 3voor12 Talent van de Popronde-editie 2021 en bracht vorig jaar haar debuut-EP genaamd "Somewhere Else" uit.

 

Al vroeg in haar leven raakte Philine verweven met songwriting. “Mijn moeder schreef altijd haar eigen liedjes, ze verzon bijvoorbeeld slaapliedjes voor mijn zussen en mij, voor als we gingen slapen. Ik denk dat dat de reden is waarom het schrijven van liedjes al op zeer jonge leeftijd iets heel natuurlijks voor me werd.” Hoe ouder Philine werd, hoe sterker haar liefde voor zingen en schrijven werd. Ze leerde piano spelen en besteedde het grootste deel van haar tijd aan het schrijven van liedjes over alles wat haar inspireerde. “Bijna alles wat ik schrijf is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Ik streef ernaar om een ​​zo eerlijk en direct mogelijk beeld te schetsen, zodat anderen zich in mijn teksten kunnen herkennen.”

Philine groeide op en luisterde vooral naar artiesten als Dolly Parton en Fleetwood Mac, maar haalt tegenwoordig haar inspiratie vooral uit artiesten als Holly Humberstone, girl in red, Phoebe Bridgers en Clairo.

Lees meer