Homeshake
/ Philemon

Homeshake

Heerlijk lo-fi slaapkamerpop, met een zwoel R&B-randje, van de voormalige gitarist van Mac DeMarco. Nieuw album: Under The Weather.

TIJDSCHEMA
/ 19u30: deuren open
/ 20u15 - 20u45: Philemon
/ 21u15 - 22u30: Homeshake

Voor fans van

Mac DeMarco, Mild High Club, Connan Mockasin, Unknown Mortal Orchestra, Toro y Moi, Beach Fossils

Homeshake

Homeshake is de band van voormalig Mac DeMarco-gitarist Peter Sagar en maakt een heerlijk lo-fi slaapkamerpop, met een zwoel en zomers R&B-randje. 

Sinds 2014 heeft hij inmiddels vier albums uitgebracht. Album vijf staat intussen ook in de wachtrij en kreeg de naam Under The Weather. De atmosferische 12-track durend album werd een reflectie van Sagar's leven en depressie, documenteert een lange donkere periode in zijn leven en gaat over je geïsoleerd en alleen voelen, - ook al schreef hij de plaat al vóór de pandemie: ““I’ve been writing about feeling isolated my whole life, (...) but come to understand them better. I just try to make music that is honest about how I’m feeling."

Single 'I Know I Know I Know' werd door Hypebeast meteen tot Best New Track getiteld.

Lees meer

Philemon

Philemon staat voor de herontdekking van melodieuze kracht. In zijn lo-fi pop zinderen invloeden uit sixties, nineties en hedendaagse indiefolk door. Met muzikale moleculen van onder andere The Beatles, Grandaddy, Elliott Smith of Andy Shauf creëert Philemon een rijke, harmonieuze chemie. Ongewone akkoordenprogressies en uitgekiende arrangementen binnen een organische structuur vormen de eigenzinnige Philemon-signatuur.

Hij dook de studio in met Pascal Deweze en groeide inmiddels tot een band dat in het voorprogramma van onder andere Dope Lemon, Foxwarren (Andy Shauf), Phosphorescent en Stef Kamil Carlens stond. 

"Onder zijn pseudoniem Philemon bracht De Boes nineties-lofi die aan Pavement en Grandaddy deed denken, met een stem die tot de wankele soort gerekend kon worden, maar laat dat eerder een zegen dan een vloek zijn in de lofi." - Humo

Lees meer