Jawbox ^us^
/ SPECIAL GUEST: HUMAN IMPACT

Jawbox

Met Fugazi en Shudder to Think behoorden ze tot de voorhoede van de post-hardcore. In het gezelschap van supergroep Human Impact (Unsane, Cop Shoot Cop, Swans) touren ze opnieuw!
Voor fans van

Fugazi, Big Black, Shudder to Think, The Nation of Ulysses, Quicksand

Jawbox us

Het gebeurde wel vaker dat Dischord Records eind jaren 80, begin jaren 90 met een band op de proppen kwam waarvoor de voltallige muzieksector op de knieën ging. In dat rijtje staat ook Jawbox, dat je misschien nog kent van 'Savoury', dat regelmatig passeerde op MTV. Samen met bands als Fugazi en The Nation of Ulysses (die net als Jawbox uit Washington D.C. komen) behoorde Jawbox in die periode tot de voorhoede van de post-hardcore.

In 2022 trekt de band opnieuw doorheen Europa en de V.S. Zet je schrap voor een trip doorheen de rijke discografie van Jawbox.

Lees meer

Human Impact us

Unsane! Cop Shoot Cop! Swans! In de categorie 'supergroep' kan deze wel tellen. Jim Coleman (Cop Shoot Cop) en Chris Spencer (Unsane) zijn al bevriend sinds eind jaren 80 en braken vrijwel gelijktijdig door met hun invloedrijke noiserock. In 2018 staken ze de koppen bij elkaar met het idee een band op te richten. Phil Puleo (Cop Shoot Cop) en Chris Pravdica (Swans) vervoegden hen wat later.

Ze debuteerden begin 2020 op Ipecac Recordings (het label van Faith No More's Mike Patton) met het album Transist/Subversion.

Lees meer