Liturgy
/ Predatory Void

Liturgy

Transcendentale black metal met genre-overstijgende impact. Nieuw album '93696' brengt het project van Haela Hunt-Hendrix voor het eerst in 8 jaar naar Antwerpen.

TIJDSCHEMA
/ 19u30: deuren open
/ 20u15 - 20u45: Predatory Void
/ 21u15 - 22u30: Liturgy

Voor fans van

Deafheaven / The Body / Bosse-de-Nage

Liturgy

Aan de oppervlakte maakt Haela Hunt-Hendrix met Liturgy extreem verslavende, meditatieve black metal. Maar bij Liturgy is de oppervlakte nooit voldoende. 'Trancendental Black Metal', de term waaronder HHH de sound categoriseert, is een hoog-filosofisch manifest over religie en kunst.

Hoe je het ook draait of keert, weinig artiesten bekijken black metal met zo'n ambitie en analytische lens. Albums zoals 'Aesthetica', 'The Ark Work' (beiden met drummer Greg Fox) en 'H.A.Q.Q.' behoren tot "enkele van de beste en belangrijkste muziek van het afgelopen decennium", aldus het toonaangevende Roadburn Festival waar Liturgy in 2022 twee shows speelde.

Met '93696' is er een nieuw album klaar. De bijbehorende tour brengt hen voor het eerst in 8 jaar naar Antwerpen.

Lees meer

Predatory Void

De omgeving van Gent blijkt al jaren een vruchtbare voedingsbodem voor innovatieve en experimentele klanken op het gebied van harde en zware muziek. In 2021 bracht de thuisbasis van het Belgische artiestencollectief Church Of Ra een nieuwe groep voort: Predatory Void. De leden zijn geen vreemden in de scene: Lennart Bossu (Amenra, Oathbreaker, Living Gate), Lina R. (Cross Bringer), Kris Auman (ENDLINGR), Thijs De Cloedt (Cobra The Impaler, ex-Aborted) en Vincent Verstrepen (Carnation). Samen vormen ze een eclectische groep met gevarieerde muzikale interesses, gaande van shoegaze en doom tot hardcore, black en death metal.

Lees meer