Liturgy
/ Predatory Void

Liturgy

Transcendentale black metal met genre-overstijgende impact. Nieuw album '93696' brengt het project van Haela Hunt-Hendrix voor het eerst in 8 jaar naar Antwerpen.
Voor fans van

Deafheaven / The Body / Bosse-de-Nage

Liturgy

Aan de oppervlakte maakt Haela Hunt-Hendrix met Liturgy extreem verslavende, meditatieve black metal. Maar bij Liturgy is de oppervlakte nooit voldoende. 'Trancendental Black Metal', de term waaronder HHH de sound categoriseert, is een hoog-filosofisch manifest over religie en kunst.

Hoe je het ook draait of keert, weinig artiesten bekijken black metal met zo'n ambitie en analytische lens. Albums zoals 'Aesthetica', 'The Ark Work' (beiden met drummer Greg Fox) en 'H.A.Q.Q.' behoren tot "enkele van de beste en belangrijkste muziek van het afgelopen decennium", aldus het toonaangevende Roadburn Festival waar Liturgy in 2022 twee shows speelde.

Met '93696' is er een nieuw album klaar. De bijbehorende tour brengt hen voor het eerst in 8 jaar naar Antwerpen.

Lees meer

Predatory Void

Predatory Void laat misschien niet meteen een belletje rinkelen maar deze nieuwe Belgische band ontstond enige tijd geleden toen Oathbreaker een pauze nam en gitarist Lennart Bossu (ook ex-Amenra en Living Gate) een uitlaatklep nodig had voor zijn muzikale ideeën. Hij richtte Predatory Void op met vrienden uit Aborted, Carnation, Amenra en Cross Bringer, Doodseskader, Cobra The Impaler en Carnation. 

In mei brachten ze hun debuut uit, waarop ze je een inkijk geven in hun donkere universum. Moeilijk in een hokje te plaatsen, maar doet soms denken aan Thou, Alcest, King Woman en Liturgy, soms zelfs aan Swans of de cultband Disembowelment.

Lees meer