Nothing More
ism Biebob / SiM / Siamese

Nothing More

Nothing More brengt progressieve metal en houdt zich niet in om te experimenteren met geluid.

TIJDSCHEMA:
/ 18u30: deuren open
/ 19u00 - 19u30: SIAMESE
/ 19u50 - 20u35: SiM
/ 21u05 - 22u25: Nothing More

/ Eten in Trix?
Dat kan tijdens deze concertavond. Vanaf ongeveer een uur voor het openen van de deuren van de concertzaal, vind je in Trix de foodtruck van strEATwise terug. Met een aanbod aan hartige soja pannenkoeken!

Voor fans van

Gemini Syndrome / Shinedown / Starset / Otherwise / Highly Suspect

Nothing More

Ze zijn met z’n vieren en creëerden doorheen de jaren hun eigen unieke metal sound. Het parcours van de Amerikaanse rockband uit Antonio, Texas verliep niet zonder slag of stoot. Hun liefde voor muziek bracht bandleden Jonny Hawkins en Mark Vollelunga samen toen ze nog in het middelbaar zaten. Dit leidde tot talloze jamsessies en in 2003 hun eigen band. Nothing More was geboren. Doorheen de jaren kende de rockgroep een komen en gaan van verschillende bandleden. Ze namen verschillende onafhankelijke albums op, maar een platenlabel of een zekere plek op een line-up kregen ze maar niet te pakken.  

In 2009 besloot drummer Jonny Hawkins de plaats van frontman voor zich te nemen. Met hun eigen centen namen de bandleden in drie jaar tijd hun vierde studio album ‘Nothing More’ op.  Een succes! Ze wisten platenlabel Eleven Seven Music voor zich te winnen. 2014 markeerde hun grote doorbraak. ‘The Stories We Tell Ourselves’ kwam als vijfde studioalbum uit in 2017 en werd genomineerd voor een Grammy. In oktober 2022 bracht de band ‘Spirits’ uit, hun zesde album.  

Van nummers die je vuist in de lucht laten knallen, tot songs waar geen moshpit aan kan weerstaan. Nothing More brengt progressieve metal en houdt zich niet in om te experimenteren met geluid. Met filosofische teksten geïnspireerd op ideeën van Eckhart Tolle of Carl Jung en een vibe die aan Linkin Park of Rage Against The Machine doet denken creëren ze hun eigen authentieke en oprechte rockgeluid. Het resultaat is een explosieve show die je energielevel door het dak jaagt.  

Lees meer

SiM

Silence iz Mine, daarvoor staat de afkorting van deze Japanse metalband. Wat die stilte betreft, blijft dit beperkt tot hun groepsnaam want sinds 2004 zetten de bandleden hun keelgaten wagenwijd open. Dat leverde zes studio albums, drie mini-albums en een EP op. In 2022 maakten ze naam en faam in de US door hun song ‘The Rumbling’ dat ze schreven voor razendpopulaire anime-televisieserie ‘Attack on Titan: The Final Season Part 2’.

Bandleden MAH, SHOW-HATE, SIN en GODRI tasten hun grenzen af in hun muziek met invloeden van reggae, dub en punk maar maken zeer duidelijk dat het om heavy metal gaat. Je hoeft geen Japans te kennen om de opstandige lyrics mee te brullen. Hun voornamelijk Engelse teksten serveren ze met heerlijke agressieve gitaarriffs en extra veel attitude.

Lees meer

Siamese

Deense rockbandsensatie Siamese, maakte het afgelopen jaar internationaal zijn weg naar de top. Dat doen de bandleden met zwaardere metal dan ze ervoor maakten. De vijfledige groep brengt al sinds 2011 muziek uit met hun debuutalbum ‘We Are the Sound’, maar hun bereik bleef beperkt tot de metalheads van Scandinavië. Album ‘Super Human’ uit 2019 bracht daar verandering in en katapulteerde de streams op Spotify de lucht in. Hun laatste album ‘Home’ bevestigde dat succes opnieuw.

Elementen uit R&B of elektronische muziek blenden met rock? Kunnen ze. Doen ze. In hun songs hoor je nieuwe en oude technieken, brutale zang en catchy tunes met een donker kantje. Door de afwisseling van zachtere poprock met schreeuwerige hardcore is stilstaan tijdens hun concert geen optie.

Lees meer