Porcelain id
/ EP RELEASE SHOW / 'DAKKAN FESTIVAL'

Porcelain id

Deze Trix artiest in residentie stelt de eerste EP voor op ons dak (!) tijdens het Antwerpse 'DAKkan festival'.

(foto: ©Adel Seta)

Na twee geslaagde edities in 2018 en 2020, komt het dakenfestival DAKkan in september 2022 terug! Het doel van het festival is om zoveel mogelijk daken cultureel open te stellen voor publiek. En daar doen wij uiteraard graag aan mee!

Met Porcelain ID stellen we een Trix artiest in residentie aan jullie voor. Live op ons dak (oftewel het gezellige terras van de Trix Club) voor een unieke beleving.

Porcelain id

Porcelain id is de Rwandese Hubert Tuyishime. Als laureaat van Sound Track 2021-2022 geldt die als één van onze muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Bewegend tussen poëtische en idiosyncratische vocals, met invloeden uit klassieke pop en lo-fi leggen hun nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek.

Op 10 juni verscheen Porcelain id’s eerste officiële release op Unday Records, de dubbel-singel ‘Muschel/Vlaanderen’. ‘Vlaanderen’ onthult de groeipijnen in de
relatie tussen ouders en een queer kind, tussen een samenleving en haar daklozen, tussen mensen aan weerszijden van de marge. In september verschijnt de eerste EP.

"Zeer ontwikkeld geluid voor iemand zo jong als mezelf. Waarmee ik eigenlijk wil zeggen dat ik het zelf niet zou kunnen."  - Meskerem Mees (voorrondes Soundtrack 2021-2022)

Lees meer