WIES

WIES

Amsterdams poptrio met een DIY-mentaliteit en kronkels doorheen de alternatieve rock en elektronica. Komen met nieuw album Alles Anders.
Voor fans van

Eefje De Visser / Merol / Froukje / Aarde Aan Daan / Meis

WIES

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden. Het debuutalbum Het Is Een WIES is in het najaar van 2021 verschenen met daarop onder meer de singles Soms Is Het Te Laat, Barman, Meisje en Radiostilte. De band deed in 2021 en 2022 een clubtour met uitverkochte zalen als Paradiso-Noord en TivoliVredenburg en speelde in festivalseizoen 2022 o.a. op Pinkpop, Best Kept Secret en Concert at SEA.

Op 27 oktober 2023 komt het tweede album Alles Anders uit, welke gevierd gaat worden met hun grootste clubtour tot nu toe. Tijdens de ‘Alles Anders Tour’ presenteert de band het nieuwe album in Paradiso, Maassilo, Doornroosje, Oosterpoort, TivoliVredenburg, Poppodium 013 en Trix Antwerpen. Op het album zijn onder andere de 3FM Megahit Ik Zie Ik Zie en de nieuwe energieke track Blijf Weg te horen; een vernieuwde sound, maar toch kenmerkend WIES.

Lees meer