Deze artiesten tref je binnenkort op Crossing Border festival

Deze artiesten tref je binnenkort op Crossing Border festival

Crossing Border 2022 staat voor de deur. Het baanbrekende Nederlandse literatuur- en muziekfestival uit Den Haag strijkt voor het 30-jarig jubileum ook te Antwerpen neer. Van 4 tot 6 november kan je in Arenberg en De Studio genieten van alles wat Crossing Border in petto heeft. Mathilde Luijten, je eventueel gekend van Overlast, sleutelde aan het muziekale programma. De volledige line-up? Die tref je hier.

Omdat het enthousiasme moeilijk te onderdrukken valt, stelt Mathilde graag alvast enkele van de artiesten kort voor. 

/ DIENE
U kent deze nimf allicht wel van het muzikale duo Lily Grace, haar soloproject als Diene blaast je met een krachtige tederheid ongetwijfeld ook van je sokken. Multi instrumentalist, vocalist, componist,... Dienne is het allemaal en meer. Ze vertelt complexe verhalen met geluid en zal u meenemen in haar muzikale wereld. Luister hier naar Diene. 

/ SUSOBRINO
Nog een multitalent om u tegen te zeggen. Susobrino is een van de meest interessante live acts binnen elektronica op dit moment. Zijn Boliviaanse roots kruipt in alle hoekjes van zijn muziek en uit hij door het gebruik van traditionele instrumenten en percussie. Zijn muziek is verhalend, spannend, soms opzwepend en vaak bezwerend. Sluit uw ogen en laat u vervoeren naar de uithoeken van het andesgebergte en de amazone. Luister hier naar Susobrino. 

/ MOENEN & MARIKEN
Alle acts op Crossing Border 2022 vertellen elk op hun manier een verhaal en zijn zo ook literair. Bij Moenen & Mariken mag je dat heel letterlijk nemen. Dit jong duo brengt poëzie met een beat. Geïnspireerd door Laurie Anderson en Anne Clark, punkpoëzie is very much alive and kicking! 

/ VICTOR DE ROO & RACHEL SASSI
Victor De Roo uit zich in projecten als De Nooit Moede, zijn solo werk, een DJ carrière, een samenwerking met de Nederlandse Meetsysteem en meer. In zijn project met zangeres Rachel Sassi vindt hij misschien wel zijn puurste vorm. Verhalen in het Frans, experimenteel en bovenal zeer mooi. Luister hier naar Victor De Roo & Rachel Sassi. 

/ BLOND
Gotta love a girlband! En dat denkt Caitlin Talbut waarschijnlijk ook, want naast deel te zijn van het blonde trio ken je haar misschien ook als bassiste bij BLUAI. BLOND maakt synthpop in het Nederlands en doet dat met een gezonde en gezellige dosis humor en theatraliteit. Luister hier naar Blond. 

Er staat je met andere woorden een heerlijk eclectisch programma te wachten. Laat je verrassen door dit en een hele boel andere muzikaal en literair talent op Crossing Border. Tot dan!

Crossing Border Antwerpen wordt georganiseerd in samenwerking met De Studio, Arenberg, Trix, Lees! en Antwerpen Boekenstad. Het volledige programma en tickets vind je hier terug.

Crossing Border kijkt terug op een succesvolle Antwerpse geschiedenis. Van 2009 tot en met 2014 vonden de Antwerpse edities van Crossing Border jaarlijks plaats in de Arenbergschouwburg.