505 - Concerten voor Menselijkheid

505 - Concerten voor Menselijkheid

'505 - Concerten voor Menselijkheid' brengen verbinding en solidariteit in Antwerpen op 5 mei

Een krachtige boodschap van verbondenheid en solidariteit weerklinkt in ons land met de aankondiging van "505 - Concerten voor Menselijkheid". Dit initiatief, georganiseerd door een groep van geëngageerde burgers uit verschillende hoeken, de muziekwereld, middenveldorganisaties en bedrijven, doet een oproep voor een meer menselijke samenleving én beleid.

/ Oproep tot menselijkheid

De organisatie mikt op meer dan 20.000 mensen die samenkomen in Antwerpen op zondag 5 mei voor een groots muziekevenement dat de kracht van menselijkheid en solidariteit in de schijnwerpers zet.

​Geïnitieerd door psychologe en auteur Elisabeth Van Lierop die al jaren rond duurzaamheid werkt, haar man Tijs Delbeke, muzikant bij o.a. Balthazar en Warhaus, en Els Hertogen, naast 11.11.11 directeur in de eerste plaats geëngageerd burger en moeder van drie, geven de '505 - Concerten voor Menselijkheid' een krachtig signaal aan politici, een maand voor de verkiezingen, voor een meer humaan beleid. Samen met tal van burgers, artiesten, organisaties en bedrijven uiten ze de dringende noodzaak voor een menselijker, rechtvaardiger en zorgzamer beleid en dit te laten doorwegen in het zoeken naar oplossingen voor alle mensen die het slachtoffer zijn van crises zoals die in Gaza, de klimaatverandering en kinderarmoede.

/ Muziek voor een verenigde ‘samen-leving’

Met een line-up van 40 uiteenlopende artiesten, afwisselend muzikanten en sprekers, beloven de "505 - Concerten voor Menselijkheid" een rijke en diverse muzikale ervaring te worden voor een breed publiek. ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ wordt een momentum voor en door burgers, vóór een verenigde ‘samen-leving’.

Heel wat klinkende namen zegden toe, waaronder Bart Peeters, Portland, Laura Tesoro, Absynthe Minded, Stan Van Samang, Selah Sue, Noémie Wolfs, Zimmerman, Wannes Cappelle, Faisal, Miss Angel en een breed scala aan talent waaronder Elisabeth Lucie Baeten, Hind Eljadid en Jaouad Alloul. Vele andere namen worden binnenkort bekendgemaakt.

/ Brede maatschappelijke steun

De drie initiatiefnemers organiseren de ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ niet alleen. Het hart van dit initiatief is de gemeenschappelijke wil van burgers, bedrijven en organisaties om samen te komen en een verschil te maken. Een vijftigtal organisaties, waaronder 11.11.11, DEE Sound & Light, Netwerk tegen Armoede, Beweging.net, De Roma, Toneelhuis, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, ACLVB, De Singel, Klimaatcoalitie, Sensoa, çavaria, Chirojeugd Vlaanderen, Christelijke Mutualiteit, Bond Beter Leefmilieu, Oxfam België en Femma sloten zich al bij het evenement op 5 mei aan. De initiatiefnemers roepen organisaties en bedrijven de komende weken op om zich hierbij te voegen en samen met burgers en de muziekwereld een rechtvaardige wereld te eisen, waarin menselijkheid centraal staat.

Binnenkort worden de verdere line-up en details over het evenement bekendgemaakt. Maar één ding is duidelijk: "505 - Concerten voor Menselijkheid" wordt niet alleen een muzikale tour de force, het is een krachtig statement voor een wereld die gebaseerd is op menselijkheid en mededogen. Kan je er zelf niet bij zijn, onderschrijf dan het manifest als individu of organisatie via de website en geef zo een signaal dat er een groot draagvlak is voor een solidair en menselijk beleid.

/ Praktische informatie

  • Datum & tijd: zondag 5 mei 2024, 13u - 21u
  • Locatie: Antwerpen - locatie wordt later bekendgemaakt
  • Toegang: De ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ zijn gratis. Maar omdat er uiteraard kosten verbonden zijn aan het opzetten van dit evenement, krijgen mensen de kans om een vrije bijdrage te leveren via 505concerten.be en zo ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ mee mogelijk te maken. Deze middelen worden ingezet om de productionele kosten van het evenement te financieren.