#GEKELDERD

In #GEKELDERD nemen we je mee in onze werkplaats, met docu's over onze residenten, workshops, zomerkampen en meer!


12 / DE ZOMER VAN TRIX #GEKELDERD

In deze #GEKELDERD​​ nemen we je mee in het reilen en zeilen van onze werkplaats.

De zomer van 2023 was waanzinnig! Met meer dan 4 kampen, 25 workshops én een creatietraject voor jongeren (Track East), barstte onze werkplaats van jong talent. Hoe dat in zijn werk ging, ontdek je in deze Gekelderd!

_____ Music: David Numwami - Beats
Video direction & editing: Maarten Dascotte
Special thanks to Sarah Pepels, Tsar B, Chaima en Ano4will

 

11 / KLEINE CRACK & SLAGTER #GEKELDERD

In #GEKELDERD​​ nemen we je mee in het creatieproces van een van onze Artists in Residence. Deze keer: Kleine Crack & Slagter.

Evil, boos, kwaad, niet prettig en onaardig. Het duo Kleine Crack & Slagter komen uit de anna (Antwerpen) en zitten bij het Nederlandse label Burning Fik (Faberyayo & Abel). Zelf zijn ze bezig met het collectief VHS. En representeren zij alles wat met donker en duister te maken heeft. Als resident in Trix proberen ze de kwaliteit van hun werk naar boven te halen en te werken aan nieuwe projecten die hun klaarstomen voor een veelbelovende zomer van 2023.

_____ Music: Kleine Crack & Slagter
Video direction & editing: Maarten Dascotte
Special thanks to Ray Fuego & Bubonic

 

10 / Sound Track Laureaten BLUAI, MELTHEADS & PORCELAIN ID in #GEKELDERD XL

In #GEKELDERD​​ nemen we je mee in het creatieproces van een van onze Artists in Residence. Deze keer: de Sound Track laureaten Bluai, Meltheads en Porcelain ID.

Sound Track – het live en kansenparcours van VI.BE en de livesector – kroonde afgelopen jaar 18 artiesten tot laureaat van de 2021-2022 editie. Tijdens de Antwerpse finale in Trix gaven 8 artiesten het allerbeste van zichzelf om te bewijzen dat zij echt de sound van morgen zijn. Na voorbereidingsweken vol coaching, PA-repetities en feedback, koos de jury uiteindelijk 3 Antwerpse laureaten: Meltheads, Porcelain ID en BLUAI. Zij startten aan een intensieve ‘track’: een traject op maat in 2022 in Trix. Hoe dat in zijn werk ging, ontdek je in deze Gekelderd XL.

 

09 / WALLYN #GEKELDERD

In #GEKELDERD​​ nemen we je mee in het creatieproces van een van onze Artists in Residence. Deze keer: WALLYN

WALLYN = een dansende muziekband. Een queer utopie. Een gender release party.

Choreografen Betty Mansion en Malik Zaryaty zegevieren, samen met een horde dansers, hun ganse lichaam op de beats en stem van Jan Wallyn, een toegewijde performancekunstenaar die een doorleefde boodschap uitdraagt over gender- en queer-onderwerpen. Samen laat de beweging en muziek een nieuwe reeks tracks geboren worden. Achter de drums en synths, gaat Sam Renascent niet onopgemerkt voorbij. Al staande zweept die eigenhandig het ritme naar een hogere versnelling. De kostuums van Alix Stessel zijn losjes geïnspireerd zijn op een denkbeeldige emancipatie van de queer power rangers. Wanneer alles samenkomt, is er geen twijfel meer mogelijk: de hokjesvrije utopia is hier en nu. En daar hoort iedereen bij.

WALLYN gaat in première tijdens Radiant Nights op 25 juni in De Singel.
Info & tickets: desingel.be

08 / VAAGUE #GEKELDERD

In #GEKELDERD​​ nemen we je mee in het creatieproces van een van onze Artists in Residence. Deze keer: VAAGUE

VAAGUE is het project van Antoine Pierre, (jazz)drummer en componist, die je kent van o.a. TaxiWars, Philip Catherine en URBEX. Omringd door zijn eigen unieke android van drums en elektronica, breidt Antoine Pierre zijn toch al brede muzikale spectrum uit met VAAGUE. Voor dit gloednieuwe soloproject creëerde de in Brussel gevestigde drummer en producer een verzameling samples om organisch - en handmatig - te versmelten! - met eigen drumgrooves. Voor de voorbereiding van de lichtshow én zijn live performance op We Are Open 2022, resideerde hij tijdelijk in Trix.

07 / MONOMONO #GEKELDERD

MONOMONO is een elektronisch muziekduo, dat donkere post-electro maakt en verenigt weelderige klanken met experimentele vox, viool, synths en elektronische beats. Het duo vindt inspiratie in de deconstructie van verschillende vormen van communicatie, zowel digitaal als analoog en onderzoekt wat een vrouwelijk narratief kan inhouden in onze huidige samenleving. Tijdens hun Trix residentie zal MONOMONO een aantal samenwerkingen aangaan met kunstenaars en muzikanten. Begin 2022 nodigen ze Phil Max Schöll uit om samen een audiovisuele show te creëren. Later op het jaar duikt MONOMONO de studio in om aan nieuw materiaal te werken en collabs aan te gaan met verschillende muzikanten.

06 / PSYCHONAUT #GEKELDERD

Psychonaut is het driekoppige ‘Goddelijke Monster’ uit Mechelen dat 70's helden als Led Zeppelin en Pink Floyd verzoent met de sound van Amenra en Tool. Dat zijn stuk voor stuk straffe livebands, dus het zal niet verbazen dat ook Psychonaut serieus van jetje geeft op een podium.

Hun debuut, Unfold The God Man, kwam een week voor de eerste lockdown uit via Pelagic Records, het platenlabel van muzikale zielsverwanten The Ocean. Echt uitpakken met de plaat zat er dus niet in, maar stilstaan is achteruitgaan: Psychonaut smeedt in onze kelder duistere plannen voor een nieuw album. Hoe dat in z'n werk gaat, ondek je in deze #Gekelderd met features van Andries Beckers, Sam Coussens en Victor Jacobs.

05 / MISS ANGEL
#GEKELDERD

Het ging de voorbije twee jaar ongelooflijk hard voor Miss Angel: van slam poetry shows in Antwerpen naar een propvolle weide op Rock Werchter. Tracks als 'Ghetto Superstar', 'Money Making Mami' and 'All Of The Shmoke' maakten van haar al snel een nieuwe Lil 'Kim of Left Eye Lisa. Dat de Antwerpse meer is dan een rijtje imposante vergelijkingen, bevestigt ze naast haar eigen nummers dubbel en dik met features op tracks van KRANKk en Le Motel, opvallende livesessies en projecten met o.a. het FOMU.

Als Artist in Residence brengt Miss Angel heel wat tijd in onze studio door. Ze wil er een consistente workflow vinden om zo op regelmatige basis een track te kunnen uitbrengen. Hoe ze daarmee experimenteert ontdek je in deze #Gekelderd, met features van Black Mamba, Blu Samu en Yaqine Hamzaoui

04 / SAMOWAR: MONDAY MUSE
#GEKELDERD

Elke maandag van februari nodigde Leen Diependael van Samowar een intrigerende muzikant uit om samen één dag muziek te maken. Het werd prachtig, want Roos Rebergen (Roosbeef), Johannes Genard (School Is Cool), Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies) en Dienne Bogaerts (Lili Grace) passeerden in het repetitiekot van Leen in Trix! Hoe dat in z'n werk ging, ontdek je in deze #Gekelderd.

03 / GLINTS #GEKELDERD

Glints is het project van Jan Maarschalk Lemmens, een muzikant met veel liefde voor oprechte muziek en voor taal. Met de singles ‘Bugatti’ en ‘Lemonade Money’ kan Glints al enkele mooie hits op zijn palmares schrijven. En Abattoir Anvers, een ex-halal-slachthuis op het Antwerpse Zuid, is zo veel meer dan de woonplek van o.a. hem, Yong Yello en Faisal. Het is een multidisciplinair platform, een radioshow op Studio Brussel én de plek waar deze #Gekelderd voornamelijk opgenomen is. In Trix schrijft hij samen met Faisal en andere schoon gevederd volk aan nieuw werk.

02 / KRANKk #GEKELDERD

Het is je vergeven als je denkt dat KRANKk uit Engeland komt. Met hun mix van grimey baslijnen, Burial-geïnspireerde sferen en future garage beats klinken ze alsof ze zijn gebrouwen in een Londense lock-off. Maar ze komen uit Antwerpen en geven een maffe twist aan 2-step. En er is meer! Live is KRANKk een kanonskogel: aanstekelijk spannend, dansbaar en supervirtuoos.

In samenwerking met CAN (Creative Accessibility Network) werkt KRANKk in Trix aan een ‘multi-sensory liveshow’. Een wat? Een show die op alle zintuigen werkt. Van reuk- tot smaakzin dus. Ze doen dit specifiek voor slechthorende en slechtziende mensen, maar werken daarnaast ook aan collaboraties met verschillende Belgische en Britse artiesten, waaronder Miss Angel, Martha Da'Ro en Dvtch Norris.

01 / RARE AKUMA #GEKELDERD

Rare Akuma trapte begin dit jaar zijn residentie in Trix af met een knaller van een clubnacht: Hellraiser phase 2. Op dat moment schitterden zijn productiecredits al onder tracks van Zwangere Guy en $uicideboy$ en hadden zijn nummers al miljoenen streams.

Sindsdien palmt Akuma onze studio in en werkt hij aan nieuw album dirtytwominus, vol nieuwe ideeën, vrienden en potentiële features zoals Yung Mavu en Tsar B. Het bleek een perfecte periode voor wat studiosessies, want optreden zat er op dat moment al niet echt meer in. 

In #GEKELDERD kijken we hoe de residentie van Rare Akuma eruit ziet en wat zo'n residentie betekent voor een artiest.