D.A.T.E. Talks 2020

D.A.T.E. Talks 2020

'Discover Antwerp through creativity'

In 2014 lanceerde This is Antwerp - een campagne van Visit Antwerpen - de jaarlijkse ontmoeting D.A.T.E (Discover Antwerp Through Experience). Elk jaar wordt er creatief talent uit Antwerpen samengebracht met internationale gasten. Dit jaar geen fysieke ontmoetingen maar wel inspirerende videotalks, live optredens en reportages die een blik werpen op de backstage van enkele iconische plekken. Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 november vanaf 21 tot 22 uur kan je alles gratis beleven via www.thisisantwerp.be.

Trix vormt het decor van de talks die worden gehost door Rik De Bruycker, presentator bij Studio Brussel. Kijkers mogen zich verwachten aan geanimeerde gesprekken over diversiteit en crossovers in de muziekwereld én over Antwerpen als bakermat van de elektronische muziek. Gesprekspartners zijn o.a. Hans ‘Murdock’ Machiels (Rampage), Marcel Vanthilt, Lola Haro (Studio Brussel, Paradise City Festival), Nikolai Pascual (USA Import, WeAreVarious), Elisabeth Severino Fernandes (Mama’s Open Mic) en Nick Bril (The Jane). Ook promotors en organisatoren van festivals, feestconcepten en platforms als Contrair, Klub Dramatik, Beldeschocht, Soulfull Sessions en Sweaty Palms komen aan bod.

Er staat uiteraard ook telkens livemuziek op het programma, met vlammende optredens van Hantrax, Toxic Shock en Borokov Borokov. Drie dagen lang worden kijkers uit binnen- en buitenland gratis ondergedompeld in wat er leeft in de Antwerpse muziekscene!

"De omstandigheden zijn natuurlijk anders dan tijdens de vorige edities van D.A.T.E., maar de geest blijft dezelfde. Ik ben ervan overtuigd dat ook D.A.T.E. 2020 zal flitsen, en Antwerpen zich aan de wereld zal tonen als broeihaard voor creatieve talent."Koen Kennis (Antwerps schepen voor toerisme)

"Antwerpen is een stad waar muziek centraal staat. Van gevangenen die Hamlet spelen tot een Michelin-sterrenkok die op Tomorrowland speelt: het is er allemaal. Als je me niet op mijn woord gelooft: kijk dan naar de D.A.T.E. Talks en werp een blik in de Antwerpse muziekscene met haar belangrijkste spelers."Rik De Bruycker (host, Studio Brussel)

/ Praktisch

D.A.T.E. 2020 is volledig gratis en is heel gemakkelijk te volgen door simpelweg te surfen naar www.thisisantwerp.be. Kijk live op 17, 18 en 19 november of herbekijk de sessies nadien op het Youtube-kanaal van This is Antwerp.

Check hier het facebook-event.

/ Programma