Gezocht: het talent van morgen!

Gezocht: het talent van morgen!

Het live- en kansenparcours 'Sound Track' is back on track. Na twee vruchtbare edities gaat VI.BE en de livesector opnieuw op zoek naar het talent van morgen. Wie in de voetsporen van o.a. Meskerem Mees, Shaka Shams, BLUAI of Meltheads wil treden, kan zich vanaf vandaag tot en met 28 mei aanmelden via het VI.BE platform.

Schrijf je nu in

Sound Track is not your average muziekwedstrijd, het is méér. Wie zich inschrijft maakt namelijk niet enkel kans op een trofee, maar kan op ondersteuning op maat van zowat de gehele Vlaamse en Brusselse livesector rekenen.

8 ambassadeurs adviseren

De clubjury’s selecteren per regio welke 136 artiesten zich live mogen bewijzen tijdens de 22 voorrondes. En dat doen ze niet alleen: ook dit jaar staan 8 ambassadeurs paraat om vanuit hun expertise te adviseren: Brent Vanneste (STAKE, Klakmatrak), Lefto Early Bird, Meskerem Mees (ex-laureaat), Dijf Sanders, Bryan MG, Lies Steppe (Klara), Anne-Sophie Ooghe (High Hi) en Steven Reynaert (Muziekcentrum Dranouter).

Podiumhonger en zoveel meer

Sound Track streeft ernaar om de bubbel van genres te doorprikken. Van hiphop, afrobeat en r&b over metal, indierock, traditionele muziek en folk tot ambient, electronica, jazz en punk. Band, singer-songwriter of MC tot solo-act of live producer met ambitie: alles kan en alles mag. Zolang het maar live is!

Een jaar persoonlijke ontwikkeling on én behind the scenes

Nieuw talent hun langverwachte en verdiende speelkansen bieden is slechts één aspect van het totale Sound Track-traject. Uit elke regionale finale, die op 9 december gepland staan in AB, Cactus, C-Mine, De Vooruit, Het Depot en Trix komen 3 laureaten uit de bus. De in totaal 18 laureaten staat een intensieve ‘track’ te wachten. Ze krijgen ruim een jaar begeleiding op maat, met residenties, (inter)nationale speelkansen, P.A.-repetities, coachings, masterclasses, persoonlijk advies, studio-opnames en zo veel meer.

Daarbovenop kunnen ze ook rekenen op exposure van heel wat spelers uit de brede Vlaamse en Brusselse media die zich achter het project zetten: Studio Brussel, Knack, Dansende Beren en Luminous Dash. Ook Spotify, Sabam For Culture en Playright scharen zich achter het project, Lotto reikt de publieksprijs uit.

Alle info vind je via sound-track.be

Schrijf je nu in