Meltheads, Porcelain ID en BLUAI winnen de Antwerpse finale van Sound Track

Meltheads, Porcelain ID en BLUAI winnen de Antwerpse finale van Sound Track

Sound Track – het live en kansenparcours van VI.BE en de livesector – kroonde afgelopen weekend 18 artiesten tot laureaat van de 2021-2022 editie. Tijdens de Antwerpse finale in Trix gaven 8 artiesten het allerbeste van zichzelf om te bewijzen dat zij echt de sound van morgen zijn. Na voorbereidingsweken vol coaching, PA-repetities en feedback, koos de jury uiteindelijk 3 Antwerpse laureaten: Meltheads, Porcelain ID en BLUAI. Zij starten nu aan een intensieve ‘track’: een traject op maat in 2022.

De nieuwe generatie verdient een podium. Des te meer in moeilijke tijden. Vanuit deze gedachte werd beslist om te finales van Sound Track ondanks de woelige periode toch te laten doorgaan. Uit de bijna 1000 inzendingen via VI.BE platform werden enkele weken geleden 136 artiesten geselecteerd die in de regionale voorrondes voor een plek in de finales vochten. 45 van hen stootten door naar die felbegeerde finales en werden de afgelopen weken klaargestoomd voor le moment suprême aan de hand van persoonlijke coaching, PA-repetities en feedback.

Na enkele intensieve weken streden ze dit weekend voor de titel van Sound Track laureaat in Trix (Antwerpen), Muziekodroom (Hasselt), Kunstencentrum Voo?uit (Gent), Het Depot (Leuven), Wilde Westen (Kortrijk) en AB (Brussel). Dat deden ze live, op een veilige manier, volgens de maatregelen én voor een - beperkt - publiek. Onder het oog van de regionale vakjury’s – die telkens bestonden uit een aantal pro’s uit de brede muzieksector – bewezen ze stuk voor stuk dat de muzikale toekomst verzekerd is in Vlaanderen en Brussel.

/ SOUND TRACK LAUREATEN ANTWERPEN

In Trix (Antwerpen) speelden BLUAI, Porcelain ID, Jennisan, Meltheads, Yacid, ‘Hozo, Samuel D’Hoore en Dexelle de pannen van het dak. De Antwerpse vakjury was getuige van een avond die muzikaal alle kanten op ging. Ze kozen op het einde van de avond drie laureaten: de dromerige bedroompop van BLUAI, de eigenzinnige Porcelain ID, en de garagerock van Meltheads.

/ DE PUBLIEKSPRIJS

Naast de vakjury, had ook het publiek dit jaar inspraak. Dankzij de publieksprijs van Lotto kon het publiek tijdens elke finale stemmen op hun favoriete act. Zo gaat publiekslieveling Meltheads in Antwerpen bijkomend naar huis met een cheque van 1000 euro.

Deze zes regionale finales ronden een jaar af waarin Sound Track voor de tweede keer op zoek ging naar de sound van morgen in elke regio in Vlaanderen en Brussel. Die sound is er, en die moet ondersteund worden.

/ WAT VOLGT

Meltheads, Porcelain ID en BLUAI treden in de voetsporen van o.a. Meskerem Mees, Coline & Toitoine, Ventilateur en Rosa Butsi. Net als de laureaten van de eerste editie, starten ze samen met de laureaten uit de andere regio’s elk aan een individuele ‘Track’: een kansenparcours op maat, met professionele begeleiding, support van de brede muzieksector, bootcampweekend, residenties in de muziekclubs, technische, zakelijke en/of grafische ondersteuning, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure en shows op vooraanstaande festivals, in concertzalen, in de Vlaamse en Brusselse jeugdhuizen en zelfs op buitenlandse showcases. Een waardevol avontuur dat nu start!

Verder op de hoogte blijven van het vervolg van Sound Track? Volg het via www.sound-track.be, Facebook en Instagram.