Rare Akuma en KRANKk nieuwe Artists In Residence

Rare Akuma en KRANKk nieuwe Artists In Residence

Rare Akuma
“U kent Rare Akuma nog niet, XXXTentacion kende hem wel”. Zo vatte Knack Focus de jonge Antwerpenaar vorig jaar samen. De miljoenen luisterbeurten van zijn tracks liegen er niet om: Rare Akuma is internationaal extreem gewild. In eigen land producete hij zowel ‘U Ma Is U Pa’ als ‘Guttergang’ van Zwangere Guy. Met zijn eerste album Akuma Season, waarop hij zijn typerende ‘ragecore’ afwisselt met persoonlijkere songs, zette hij zichzelf écht op de kaart.

De residentie van Rare Akuma begon vorige maand al met een knaller van een clubnacht: Rare Akuma presents Hellraiser phase 2. Binnenkort organiseert Akuma een tiendaagse bootcamp in de studio van Trix om zijn nieuwe album op te nemen. Rare Akuma zal er zijn liveset verder omvormen tot een hoogstaande productie. Wij kijken alvast uit naar Hellraiser phase 3!

KRANKk
Het is je vergeven als je denkt dat KRANKk uit Engeland komt. Met hun mix van grimey baslijnen, Burial-geïnspireerde sferen en future garage beats klinken ze alsof ze zijn gebrouwen in een Londense lock-off. Maar ze komen uit Antwerpen en geven een maffe twist aan 2-step. En er is meer! Live is KRANKk een kanonskogel: aanstekelijk spannend, dansbaar en supervirtuoos.

In samenwerking met CAN (Creative Accessibility Network) werkt KRANKk in Trix aan een ‘multi-sensory liveshow’. Een wat? Een show die op alle zintuigen werkt. Van reuk- tot smaakzin dus. Ze doen dit specifiek voor doven en blinden, maar werken daarnaast ook aan collaboraties met verschillende Belgische en Britse artiesten. Dat wordt een lekker stoofpotje!

Ontdek al onze Artists In Residence op onze overzichtspagina.