Trix stelt nieuwe algemeen coördinator voor

Trix stelt nieuwe algemeen coördinator voor

Leander Coorevits (35) neemt vanaf januari 2024 deze functie op. Samen met het hele team, zo’n tweehonderd vrijwilligers, tientallen partners en honderden muzikanten geeft hij in deze rol mee vorm aan het verhaal van Trix.

Hij brengt niet alleen ervaring mee uit zijn huidige rol als algemeen coördinator van het kunstencentrum voor literatuur Behoud de Begeerte, maar kent Trix ook als geen ander. Niet alleen als fervente bezoeker, amateurmuzikant en muziekliefhebber, maar in 2004 was hij als allereerste vrijwilliger ook al van bij de start van het muziekcentrum betrokken. Dat hij twintig jaar later als algemeen coördinator van Trix aan de slag gaat, maakt dit een heel mooi verhaal waar wij samen met hem met enorm veel enthousiasme naar uitkijken.

Leander volgt hiermee Dieter Sermeus op die eerder dit jaar de overstap maakte naar Arenberg / OLT / MAD.
 

/ Behoud de Begeerte“Het verhaal van Behoud de Begeerte is jarenlang een verhaal geweest waarbij Leander aan het roer stond. Niet zozeer op artistiek vlak, maar in alle belangrijke geledingen die dat artistieke mogelijk maken: operationeel, technisch, productioneel, zakelijk, strategisch … Door, letterlijk en figuurlijk, op te groeien in onze dagelijkse werking was – en is – hij de belichaming van diezelfde werking. Het besef dat we nu op zoek moeten gaan naar een andere roerganger, lees: een nieuwe zakelijk coördinator voor Behoud de Begeerte, stemt ons melancholisch en komt neer op een stevige uitdaging. Maar boven alles zijn we dankbaar voor al die mooie jaren met Leander: op de werkvloer en ernaast, van mens tot mens. We wensen hem het allerbeste in en voor dit spannende nieuwe hoofdstuk bij Trix. And we will meet again. Zonder twijfel.”