#WAO24: de tips van Hendrik Wittock (DJ Rostgoed / Fifty Lab Music Festival)

#WAO24:  de tips van Hendrik Wittock (DJ Rostgoed / Fifty Lab Music Festival)

Hendrik Wittock kan je ook kennen onder zijn dj-naam Rostgoed of als festival coördinator van het heerlijke Fifty Lab Music Festival. Hij kreeg de We Are Open line-up voorgeschoteld en duidde met deze onderstaande acts zijn favorieten aan:

1. salome - zaterdag 10 februari

"Ik leerde salome kennen toen ik eigenlijk op zoek was naar muziek van de Herrensauna-resident DJ Salome en in de plaats op salome's Spotify terechtkwam. Ik viel als een blok voor de hyperpop van deze artiest, die de happy-sad feelings van mijn adolescentie doet opborrelen. Salome speelde afgelopen november ook op Fifty Lab Music Festival in Beursschouwburg, en was een van mijn persoonlijke hoogtepunten."

2. Movulango - vrijdag 9 februari

"Deze artiest uit de DEEWEE-stal mocht in 2022 aantreden op Fifty Lab in de kelder van een brouwerij. Hij droeg er een T-shirt van Lady Gaga, dus dat zat meteen goed. Ik moet toegeven, hij had me op voorhand van die show nog niet helemaal voor zich gewonnen, maar zijn toen nog unreleased werk trok me al snel over de streep. Een track als 'Differently' is dan ook top of the indiebops als je het mij vraagt. Hij is daarnaast ook megasympathiek."

3. NAH - vrijdag 9 februari

"Deze samplekoning kan je moeilijk opkomend noemen, met +10 jaar ervaring achter de kiezen. Ik mocht NAH in 2022 al eens live aan het werk zien op Out The Frame in VIERNULVIER, en toch ga ik opnieuw kijken, want ik sta al eens graag met mijn mond vol tanden naar onversneden talent te gapen."

*bonus* LB Marszalek - vrijdag 9 februari

"Mijn allerliefste en getalenteerde collega LB Marszalek speelt ook op We Are Open op vrijdag en die mag je niet missen als je houdt van exquis gelaagde ambient vol field recordings."

Lees hier ook de WAO-tips van Rik De Bruycker (Studio Brussel / Radio 1)

KOOP HIER JE WAO-TICKET