SONS
/ ILA / Black Leather Jacket / Lustrous

SONS

Vettige, grofgebekte jongens van SONS nodigen bevriende bands uit voor een avond gevuld met het betere gitaarwerk ons land rijk is.

TIJDSCHEMA
/ 18u00: deuren
/ 18u30 - 19u00: LUSTROUS
/ 19u30 - 20u00: Black Leather Jacket
/ 20u30 - 21u10: ILA
/ 21u40 - 22u40: SONS
/ 22u40 - ...: Afterparty SONS

SONS

Vier vettige en grofgebekte jongens uit Melsele die smijten met fuzzy gitaren, luide bassen en keiharde drumsSONS klinkt scheurend, kijvend, jammend, als typische psychedelische garagepunk met een stevige kwak Sabbath eroverheen. 

De heren hebben al aardig wat kilometers op de teller. Met ‘Sweet Boy’ bracht de band in 2022 een – naar eigen zeggen – ‘coming of age’-plaat. Een evenwichtsoefening van een band die zichzelf met het hoofd in de rock-'n-roll-chaos wierp en die nu moeten rijmen met ouder worden met hun wilde hoop en dromen van het haveloze leven in (en voor) de muziek.

Lees meer

ILA

De 25-jarige singer-songwriter Ilayda Cicek staat er onder haar nom de plume ILA. Haar songs leggen de grilligheid van het leven bloot. Hoor je haar unieke stemgeluid, dan snap je al snel dat de wereld aan haar voeten ligt. Verwacht je dus aan een eigenzinnige en intense artieste, vergezeld door Sam Smeets en Cas Kinnaer. Ze wonnen de nieuwe lichting bij Studio Brussel en stonden wekenlang op nummer één in de afrekening met hun single 'Leave me dry'.

Lees meer

Black Leather Jacket

Snoeiharde riffs, pompende drums en een no nonsense punk attitude. Het recept van het Antwerpse viertal Black Leather Jacket is simpel, maar effectief. Na het jaar van de doorbraak, waarin debuutplaat ‘Tranquillizer’ vol stond met gruizige garagerock anthems, werkt de band nu aan nieuwe muziek.

En wàt voor een songs: luider, harder, vuiler en meer ruimte voor experiment, maar toch blijven de catchy melodieën en branie aanwezig. Voeg hier een uitstekende live reputatie aan toe, en deze nieuwe songs komen op het podium nog beter tot hun recht. Black Leather Jacket is klaar. De podia slopen is slechts een kwestie van tijd.

Lees meer

Lustrous

LUSTROUS is een eigenzinnige post-punk band ontstaan uit de Gentse underground scene. Verwacht geen eendimensionale referenties aan Joy Division of Sisters of Mercy, wel een uit veel invloeden gesmeed boeiend eigen geluid. Met een moderne energieke interpretatie van de klassieke 80’s sound wisten ze reeds een stevige reputatie op te bouwen.

Lees meer