The Ocean / B R I Q U E V I L L E
Pelagic Label Night / Psychonaut / BEAR / Hippotraktor

The Ocean / B R I Q U E V I L L E

Het toonaangevende Pelagic Records etaleert enkele paradepaardjes uit hun stal.

/ TIJDSCHEMA
- 18u30: deuren open
- 18u50 - 19u20: Hippotraktor
- 19u40 - 20u15: BEAR
- 20u35 - 21u20: Psychonaut
- 21u40 - 22u30: BRIQUEVILLE
- 23u00 - 00u05: The Ocean

! Door de uitgebreide line-up staat het einduur van deze concertavond later gepland dan het gebruikelijke 22u30. Hou hier rekening mee bij de keuze van je transportmiddel.

Voor fans van

Cult of Luna, Baroness, Amenra, Russian Circles

The Ocean

The Ocean stroomt helemaal uit Duitsland naar ons toe en brengt muziek die verwachtingen overtreft en conventies begraaft. Sinds hun oprichting in 2000 hebben ze consequent de grenzen verlegd van wat metal kan zijn, met elementen van post-rock, klassieke muziek en zelfs gesproken woord. Onder leiding van de raadselachtige frontman Loïc Rossetti zijn de liveshows van The Ocean een viscerale ervaring met een uniek gevoel van grootte. Of je nu begraven wilt worden onder muren van geluid of wilt wegdrijven naar kalme en ingewikkelde composities, hun muziek put uit beide kanten van de medaille.

Lees meer

B R I Q U E V I L L E

B R I Q U E V I L L E is een band gehuld in mysterie. Op het podium creëren ze instrumentale mantra’s van spookachtige gitaren, gemanipuleerde veldopnames en griezelige gesampelde zang. Indien dat nog niet genoeg mysterie is, dragen de vijf Waaslanders elke show zwarte Nazgûl-mantels met gouden maskers.

Hun nieuwste album ‘IIII toont opnieuw de passie die de band heeft voor het gruizige, donkere, psychedelische, zware en buitenaardse, alsook hun liefde voor schoonheid en melodie.

"IIII is het beste album van Briqueville tot nu toe en hiermee bewijst de groep te blijven evolueren en zich nog steeds heruit te vinden." - Dansende Beren

"Ook dit vierde album zit weer knap in elkaar, waarbij het meer riffgedreven (post)rockgeluid van de eerste platen heeft plaatsgemaakt voor soundscapes, productionele foefjes en synths." - OOR

Lees meer

Psychonaut

PSYCHONAUT is een drieledig collectief dat een duister, melancholisch geluid neerzet. Hun sound doet denken aan bands als Tool en Amenra maar refereert ook naar grootheden als Led Zeppelin en Pink Floyd. Hun tweede album, Violate Consensus Reality, volgt op hun sterk onthaald debuut dat hen op de Roadburns en Alcatraz's van deze wereld bracht.

Contrast en variatie zijn de twee belangrijkste ankers waarop zij hun muzikale ideeën baseren. Rauw, overtuigend en ontworpen om een eeuwig fascinerende ervaring te creëren. 

Lees meer

BEAR

De Antwerpse progressieve hardcoreband BEAR kondigt hun triomfantelijke terugkeer aan met hun nieuwe album, "VANTA", dat uitkomt op 29 september op Pelagic Records. Voortgekomen uit de smeltkroes van persoonlijke beproevingen - kanker, een wereldwijde pandemie, verbroken relaties en diep verlies - heeft BEAR een album gecreëerd dat resoneert met de pijn, angst en angst die onze menselijke ervaring definiëren.

"VANTA", vernoemd naar de donkerste substantie die er is, vertegenwoordigt de reis van de band door hun meest uitdagende tijden. Het is een getuigenis van hun veerkracht, een onbeschaamde en onverzettelijke auditieve reis die moedig door de storm van tegenspoed navigeert. Maar onder zijn woeste uiterlijk ontdekt het album ook de schoonheid die verscholen ligt in het lijden en onderstreept het de diepgaande waarheid dat er geen licht bestaat zonder duisternis.

"VANTA" is niet zomaar een album. Het belichaamt de reis van BEAR door persoonlijke en mondiale onrust, hun transformatie van slachtoffers van omstandigheden tot brengers van hoop. Het is een duidelijke oproep aan iedereen die het hoort: zelfs in het gezicht van de donkerste duisternis kan er nog steeds licht zijn.

Terwijl BEAR blijft evolueren en hun pad smeedt, blijft één ding zeker: vrees de BEAR.

Lees meer

Hippotraktor

Hippotraktor is een progressieve metalband uit Mechelen. Intrigerende texturen en vreemde sferen zijn slechts enkele tandwielen die de motor van machine Hippotraktor doen draaien. Met 'Stasis' keert Hippotraktor terug, het krachtige vervolg op hun indrukwekkende debuutalbum 'Meridian' uit 2021. Dit album balanceert precies tussen de grootsheid van de natuur en de chaotische aard van ons eigen bestaan. Het documenteert de menselijke onrust met explosieve riffs en meeslepende grooves, gebracht door nauw verbonden muzikanten en goede vrienden, die zelfverzekerd zijn in hun collectieve vaardigheden. Hippotraktor vindt eindelijk zijn ritme met de vaste toevoeging van gitarist/zanger Sander Rom  en percussionist/zanger Stefan De Graef

Lees meer